• Головна
  • Новини
  • «Ми надалі підтримуємо Україну в її боротьбі за свободу і територіальну цілісність» - Польська Єпископська Конференція...

«Ми надалі підтримуємо Україну в її боротьбі за свободу і територіальну цілісність» - Польська Єпископська Конференція

22.03.2014, 11:26
«Ми надалі підтримуємо Україну в її боротьбі за свободу і територіальну цілісність» - Польська Єпископська Конференція - фото 1
12-13 березня, у Варшаві відбулося 364-те пленарне засідання Польської Єпископської Конференції, під час якого польські єпископи ще раз висловили свою солідарність і духовну єдність з українським народом.

РКЦ.jpg«Із почуттями духовної єдності звертаємося через Вас до душпастирів і вірних усіх Церков і християнських спільнот, які діють на території України. Віримо, що безперервна молитва, промовлена перед Божим обличчям, приведе до заспокоєння напруги і неспокою, а досвід пережитого терпіння і несправедливості зміцнить і поєднає Вас у спільній діяльності», - так пишуть у Листі солідарності єпископи Польської Єпископської Конференції до Верховного Архиєпископа УГКЦ Святослава і Архиєпископа Мечислава Мокшицького, Митрополита Львівського латинського обряду.

Нещодавно, 12-13 березня, у Варшаві відбулося 364-те пленарне засідання Польської Єпископської Конференції, під час якого польські єпископи ще раз висловили свою солідарність і духовну єдність з українським народом. У комунікаті, опублікованому після пленарного засідання, єпископи підкреслили, що далі підтримують Україну в її боротьбі за свободу і територіальну цілісність. Владики також сказали, що моляться за мирне розв'язання наростаючих конфліктів в Українській державі. Вони повідомили, що підтримують акцію польського БФ «Карітас» і польської пошти, спрямованої на допомогу сім'ям, які проживають в Україні.

 «Повторюємо всім як пересторогу слова із нашого спільного звернення до народів Польщі і України: «Ненависть і насилля завжди призводять до деградації людини і народу, а прощення, братерство, співчуття, допомога і любов стають натомість тривалим і достойним фундаментом культури людського співіснування», - такими словами польські ієрархи завершили лист солідарності. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.