• Головна
  • Новини
  • Рабини Росії та України закликали народи двох країн прагнути до миру...

Рабини Росії та України закликали народи двох країн прагнути до миру

20.03.2014, 10:49
Рабини Росії та України закликали народи двох країн прагнути до миру - фото 1
Разом з Берл Лазаром документ підписали рабини 48 міст Росії та України.

рабин.jpegРабини Росії та України поширили послання, адресоване народам двох країн, в якому закликали їх прагнути миру і єдності . Текст документа опублікувала прес-служба головного рабина Росії Берла Лазара ( ФЄГР - Федерація єврейських громад Росії), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Newsru.

"Пам'ятайте: ми завжди були разом, навіть коли нас розділяли кордони. Наша історія, наша доля завжди була спільною. Зараз особливо важливо зосередитися на тому, що нас об'єднує", –йдеться у посланні.

"Ми, рабини Росії та України, бачимо свій обов'язок у тому, щоб у цей важкий час закликати всі сторони, і перш за все наших одновірців, до мир  пошуків взаєморозуміння, – сказано в посланні. – Ми розуміємо, що є політичні проблеми, але віруючі люди, особливо духовні лідери та керівники громад, не повинні вторгатися в сферу діяльності політиків. Не можна забувати, що будь-яке необдумане слово може призвести до небезпечних наслідків для багатьох людей".

"Сьогодні, коли звідусіль надходять тривожні вісті, ми повинні бути разом, молитися разом, просити Господа про мир, про повернення добрих відносин між державами і народами", - підкреслюється в документі.

Разом з Берл Лазаром документ підписали рабини 48 міст Росії та України.