• Головна
  • Новини
  • Євангельські християни України чітко пояснили віруючим в Росії і СНД, що ж справді відбувається в Україні...

Євангельські християни України чітко пояснили віруючим в Росії і СНД, що ж справді відбувається в Україні

20.03.2014, 10:21
У відкритому зверненні до братів по вірі в Російській Федерації, країнах СНД і російській діаспорі Українська Міжцерковна Рада, яка представляє молоді протестантські об'єднання, 19 березня заявила про свою позицію щодо подій в Україні.

У відкритому зверненні до братів по вірі в Російській Федерації , країнах  СНД і російській діаспорі Українська Міжцерковна Рада, яка представляє молоді протестантські об'єднання, 19 березня заявила про свою позицію щодо подій в Україні.

В УМР пояснили росіянам, що масові протести в Україні, які призвели до зміни колишньої влади, стали останнім засобом захисту громадянами своїх прав, що український народ повстав проти тотальної корупції, узурпації влади, продажних судів, зрощення влади з криміналітетом та інших форм беззаконня і соціальної несправедливості.

Члени УМР підтверджують, що зараз в Україні відбувається складний процес формування демократичного суспільства, що передбачає народний контроль над діяльністю органів влади і прагнення до високих соціальних стандартів.

«Сьогодні в Україні є всі передумови для духовного пробудження. Пожвавилися внутрішньоцерковне життя і церковно-державний діалог . У багатьох містах регулярно проходять багатолюдні молитовні зібрання. Рівень суспільної довіри до Церкви займає перше місце», – стверджують в УМР.

Члени УМР у зверненні до росіян акцентують на тому, що « в Україні не орудують так звані "банди бандерівців і фашистів", відсутні явні утиски за етнічними, мовними, політичними і релігійними ознаками, в тому числі немає масових переслідувань росіян, євреїв та інших національних меншин. Основну проблему сьогодні становлять виникнення конфліктів між радикально налаштованими представниками різних політичних поглядів, що носять при цьому не масовий, а поодинокий характер.

В УМР чітко заявили, що виступають проти політичного, а тим більше військового втручання Російської Федерації у внутрішні справи України.

«Зараз багато людей в Криму і по всій Україні перебувають у страху, пригніченості і найсильніших переживаннях, боячись, що завтра почнеться війна. Ми не хочемо воювати з Росією! Не хочемо бачити наших дітей в трунах! Віримо, що цього не хоче і російський народ! Ми всі хочемо жити в мирі і спокої, будуючи один з одним рівноправні та добросусідські відносини на основі виконання двосторонніх зобов'язань та норм міжнародного права»,–  йдеться у зверненні УМР до росіян.

УМР виступає проти сепаратистських закликів і бажає бачити Україну цілісною, вільною, правовою та процвітаючою державою.

«Ми, євангельські християни України, щиро любимо наших російських братів і бажаємо мати з ними спілкування, незалежно від наявної політичної ситуації», - стверджують у УМР.