• Головна
  • Новини
  • У Генуї віддадуть Україну під покров Матері Божої Захисниці Генуезької...

У Генуї віддадуть Україну під покров Матері Божої Захисниці Генуезької

06.03.2014, 10:05
У Генуї віддадуть Україну під покров Матері Божої Захисниці Генуезької - фото 1
Молебень до Богородиці за мир та спокій в Україні та за її щасливе майбутнє відслужить 6 березня архиєпископ Генуї, Голова Єпископської конференції Італії, кардинал Анджело Баньяско.

Генуя.jpgМолебень до Богородиці за мир та спокій в Україні та за її щасливе майбутнє відслужить 6 березня архиєпископ Генуї, Голова Єпископської конференції Італії, кардинал Анджело Баньяско.

«Кардинал архиєпископ буде молитися разом із нами і має намір посвятити український народ під Покров Матері Божої Захисниці, до якої генуезьці мають особливу побожність, щоб Вона вказала нам шлях до кращого майбутнього», — каже о. Віталій Тарасенко, капелан українського церковної громади в Лігурії.

«Важливо, щоб наші брати українці, які переживають велику стурбованість у цей час соціальної невизначеності у своїй країні, відчули нашу присутність та близькість. Зокрема, ті, хто далеко від дому, живуть із почуттям безпорадності, та не в змозі конкретно допомогти своїм рідним», — наголошує Дон Джакомо Мартіно, директор Мігрантес Генуї.

У Генуї також проживає пані Людмила, мати Василя — 21-річного юнака з Луцька, який  загинув під час заворушень у Києві. «Я бажаю вам добра, я люблю вас і усім пробачаю» — були його останні слова. Зважаючи на це, місцевий єпископ проголосив його «Праведником цієї землі».

Молебень буде італійською мовою, щоб дати можливість взяти участь усім жителям міста. Про це інформує Credo з посиланням на Католицький Оглядач.