• Головна
  • Новини
  • Головний рабин України заявив, що головна небезпека для євреїв – це не націоналісти, а російські провокації...

Головний рабин України заявив, що головна небезпека для євреїв – це не націоналісти, а російські провокації

05.03.2014, 09:20
Головний рабин України заявив, що головна небезпека для євреїв – це не націоналісти, а російські провокації - фото 1
Рабин має намір зустрітися з держсекретарем США Джоном Керрі і запропонувати йому провести саміт G7 в Києві - щоб таким чином США продемонстрували свою солідарність з Україною і з українським народом.

Головний рабин Києва та України, голова Об’єднання юдейських релігійних організацій України, член Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій Яків Дов Блайх, в ході прес-конференції в Нью-Йорку, заявив, що головну небезпеку для євреїв України представляють не надумані «українські націоналісти», а реальні російські провокації

Про це повідомляє сайт «Голос Америки». Рабин має намір зустрітися з держсекретарем США Джоном Керрі і запропонувати йому провести саміт G7 в Києві - щоб таким чином США продемонстрували свою солідарність з Україною і з українським народом.

Блайх.w.jpg

«Ми очікуємо, що будуть провокації. Ми очікуємо, що росіяни захочуть виправдати своє вторгнення в Україну. Вони вже зараз заявляють в ЗМІ, що бандерівці бігають і нападають на синагоги - але нічого такого немає. Можуть бути провокації - хтось може переодягнутися українським націоналістом і почати бити євреїв. Я не побоюся цього порівняння - так робили нацисти під час аншлюсу Австрії”, - сказав Блайх американським журналістам.

За словами рабина, незважаючи на посилені заяви російських ЗМІ, антисемітських акцій на Україні практично не спостерігається. Він нагадав, що в Криму лише після введення російських військ був здійснений перший акт антисемітського вандалізму. Нагадаємо, свастики і написи «Смерть жидам» були виявлені 28 лютого на двері і фасаді синагоги «Нер-Тамид» в Сімферополі. Про це інформує УНІАН-релігії.