"Український народ повинен сам визначати своє майбутнє", – відповідь Патріарха Кирила – митрополиту Онуфрію

"Український народ повинен сам визначати своє майбутнє", – відповідь Патріарха Кирила – митрополиту Онуфрію - фото 1
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил 2 березня звернувся до місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинськго Онуфрія, до всіх віруючих Української Православної Церкви у зв'язку з ситуацією в Україні.

Kyr_D.jpgПатріарх Московський і всієї Русі Кирил 2 березня звернувся до місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, до всіх віруючих Української Православної Церкви у зв'язку з ситуацією в Україні. У зверненні він повідомив, що « зі скорботою, тривогою і болем дивиться на те що зараз відбувається на Україні».

Що стосується України, то Патріарх Московський вважає, «що не можна допустити подальшої поляризації суспільства, зростання насильства проти мирних громадян, необхідно всьому населенню гарантувати реалізацію його прав і свобод, включаючи право на участь у прийнятті доленосних рішень. Ті, в чиїх руках знаходиться влада, зобов'язані не допустити насильства і беззаконня. Український народ повинен сам, без зовнішнього впливу, визначати своє майбутнє».

«Під загрозою – існування України як єдиної держави. Ці події стали результатом внутрішньої політичної кризи, нездатності різних суспільно-політичних сил домовитися про ненасильницьке вирішення існуючих в суспільстві проблем» , – говорить Патріарх Кирил і нагадує, що «Церква не займає ту чи іншу сторону в політичній боротьбі. Але завдання Церкви – скорбити за тих, хто піддається насильству, хто потребує захисту, чиє життя в небезпеці».

Патріарх Кирил запевняє, що зробить все можливе, щоб переконати всіх тих, в чиїх руках знаходиться влада, що не можна допустити загибелі мирних людей на землі України.

«Кров наших побратимів, пролита в Києві та інших містах України, це плід ненависті, яку учасники протистояння з різних сторін дозволили ворогові роду людського зростити у своїх серцях. Нехай Господь зупинить будь-яку руку, підняту з наміром заподіяти біль і страждання, і благословить тих, хто відстоює мир. Та не допустить Він, Всемилостивий Отець наш щоб брат пішов на брата, щоб продовжилося насильство, щоб піддавалися нарузі святині. Хай не буде більше жертв на українській землі», — закликає Предстоятель РПЦ.