• Головна
  • Новини
  • Глава ВВЦС Московського Патріархату закликав Росію і союзників втрутитись в справи України...

Глава ВВЦС Московського Патріархату закликав Росію і союзників втрутитись в справи України

29.01.2014, 11:46
Глава ВВЦС Московського Патріархату закликав Росію і союзників втрутитись в справи України - фото 1
Євромайданівців протоєрей РПЦ називає "новою ордою".

Чаплін.jpgКраїни «Русского мира» повинні якнайактивніше впливати на те, що відбувається сьогодні в Україні, заявив глава Синодального Відділу з питань взаємин Церкви і суспільства Московського Патріархату протоєрей Всеволод Чаплін, повідомляє "Релігія в Україні " із посиланням на Інтерфакc.

"Невелика група людей, керованих помилковими як з богословської, так і з суспільної точки зору, поглядами, дозволяє собі те, що не може дозволити собі великий народ, – дозволяє собі зґвалтувати історичний вибір і волю цілого народу", – заявив про учасників протестних акцій в Україні отець Всеволод на Різдвяних парламентських зустрічах в Раді Федерації Росії.

На його думку, народи, які скріплені історичним вибором, зробленим святим князем Володимиром у "київській купелі", повинні допомагати тим, "хто відчуває кризу волі перед навалою нової "орди".

"Однозначно зрозуміло, що майбутнє України сьогодні буде вирішуватися не без участі зовнішніх сил. Не вийде, очевидно, обмежитися внутрішньонаціональними процесами. Значить, втручання буде те чи інше. Значить, можливе втручання тих сил, які не хотіли б, щоб Україна залишалася частиною східно-християнської цивілізації", – заявив священик.

Він переконаний, що подолати те, що відбувається, можливо "тільки завдяки участі всієї цивілізації, скріпленої спільною історією, в долі народу України" .

"І участь цю потрібно приймати, не звертаючи уваги ні на яку нову "орду" і не думаючи про те, що нам скажуть або що про нас скажуть, навіть напередодні самих значущих для нас подій, які відбуватимуться в Сочі", – підсумував представник Російської Православної Церкви.

Географія "Русского мира", запропонована в 2012 році Патріархом Кирилом, включає в себе країни колишнього Радянського Союзу – Росію, Україну, Білорусь, Молдову" та інші країни". У Московській Патріархії на "особливу", провідну роль в "Русском мире" висувають російський народ, російську мову і російські національні цінності. Про це заявляли ідеологи концепції "Русского мира" – Патріарх Кирило в доповіді 3 листопада 2009 на III " Асамблеї Русского мира " і заступник голови ВЗЦЗ Московської Патріархії ігумен Пилип (Рябих ) у доповіді 17 червня 2010 в Центрі соціально-консервативної політики ( ЦСКП ) в Москві перед слухачами проекту «Школа російської політики».

7 січня цього року Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у своєму різдвяному інтерв'ю на телеканалі " Росія - 1 " заявив, що не схвалює проведення Евромайдану.