• Головна
  • Новини
  • Посол з питань релігійних свобод Канади високо оцінив діяльність Церкви на Євромайдані...

Посол з питань релігійних свобод Канади високо оцінив діяльність Церкви на Євромайдані

28.01.2014, 16:37
Посол з питань релігійних свобод Канади високо оцінив діяльність Церкви на Євромайдані - фото 1
26 січня Блаженніший Святослав у своїй заміській резиденції зустрівся з паном Ендрю Беннеттом, Послом з питань релігійних свобод Канади. Під час зустрічі йшлося про дотримання в Україні релігійної свободи.

26 січня Блаженніший Святослав у своїй заміській резиденції зустрівся з паном Ендрю Беннеттом, Послом з питань релігійних свобод Канади. Під час зустрічі йшлося про дотримання в Україні релігійної свободи.

Cторони обговорили сучасний стан УГКЦ, особливо в світлі нещодавнього листа, якого отримав Блаженніший Святослав від Міністерства культури України від 6 січня 2014 року. Предстоятель Церкви розповів про перебіг цієї ситуації та зустріч з Міністром культури, на якій було надано додаткові роз’яснення з приводу листа. Зокрема, було стверджено, що Міністерство щонайменше на даний момент не має на меті чинити жодного тиску на УГКЦ з приводу присутності священнослужителів на Майдані Незалежності чи подавати судові позови щодо припинення діяльності релігійних організацій Української Греко-Католицької Церкви.

Канада-Щевчук.jpg

Ендрю Беннетт також обговорив з Главою УГКЦ стан дотримання в Україні релігійної свободи, рівного ставлення до усіх конфесій. Було стверджено, що стосунки Церкви і Держави в Україні прямують до затвердження Концепції державно-церковних стосунків на паритетній основі.

Іншою темою зустрічі стала діяльність Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій у світлі подій на Євромайдані. Учасники зустрічі позитивно оцінили миротворчу роль духовенства різних конфесій для недопущення провокацій і насильства під час мирних протестів, що відбуваються впродовж останніх місяців. Окремо було схвально оцінено ініціативи ВРЦіРО щодо врегулювання кризової ситуації в Україні та недопущення кровопролиття. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.