• Головна
  • Новини
  • Українська делегація повернулася з міжнародного форуму у Єрусалимі...

Українська делегація повернулася з міжнародного форуму у Єрусалимі

23.12.2013, 15:33
У Єрусалимі з 19 до 22 грудня проходив міжнародний форум «Міжрелігійні та міжнародні відносини на Близькому Сході: прямуючи до миру та стабільності».

У Єрусалимі з 19 до 22 грудня проходив міжнародний форум «Міжрелігійні та міжнародні відносини на Близькому Сході: прямуючи до миру та стабільності». Цього року припадає десятий ювілей Ініціативи Миру на Близькому Сході, започаткованої Федерацією Всесвітнього Миру, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Серед головних тем форуму учасники присвятили багато уваги дискусіям щодо важливості міжрелігійного діалогу, як платформи для приготування до досягнення миру та порозуміння у геополітичних площинах. У сьогоднішніх глобальних процесах релігійні лідери та діячі повинні мати добре розуміння політичних реалій.

У форумі також брали участь представники з України — голова Комісії Української Греко-Католицької Церкви з екуменічного діалогу о. Ігор Шабан та радник міського голови Львова з релігійних питань та директор Львівського центу міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас» Тарас Дзюбанський. Не оминули учасники і теми мирних протестів українського суспільства та ролі Церкви і релігії в миротворчих процесах сьогодення.

Під час конференції головні доповідачі, які представляли різні релігії,  змогли презентувати свої погляди щодо нагальних проблем на Близькому Сході та підготувати резолюцію для розгляду в Організації Об'єднаних Націй.