Церкви Європи закликали своїх вірних молитися за Україну

23.12.2013, 12:16
20 грудня 2013 року Конференція європейських Церков оприлюднила офіційну Заяву щодо подій в Україні.

20 грудня 2013 року Конференція європейських Церков оприлюднила офіційну Заяву щодо подій в Україні.

Конференція європейських Церков звертається до всіх своїх членів, щоб ті запровадили особливі молитви за народ і зусилля Церков України в їхній боротьбі  за єдність, гармонію і хороше керівництво держави. 

«Народ України глибоко шанує Церкви і вони можуть зіграти вирішальну роль мирного врегулювання конфліктів шляхом діалогу і молитви», – йдеться в Заяві Конференції.

Автори звернення також звертають увагу на недавню смерть Нельсона Мандели, який став Південноафриканським символом миру, та «пригадує людству про те, як наполегливі зусилля задля примирення і єдності можуть не дати нації впасти у внутрішній конфлікт. Ми молимося, щоб Христос направляв українців у тому ж дусі примирення і мудрості, якою керувався Нельсон Мандела, коли його країна зіткнулася з можливістю згубного конфлікту двадцять років тому».

«У дні святкування Різдва нашого Спасителя, Конференція європейських Церков звертається з молитвою до Ісуса Христа бути поруч із Церквами та народом України», – сказав Генеральний секретар Конференції європейських Церков д -р Гай Ліагре.

Довідка: Конференція європейських Церков (The Conference of European Churches (CEC)) об’єднує  115 Православних, Протестанських, Англіканських та Старо-Католицьких Церков зі всіх європейських держав. Конференція була заснована у 1959 році. Її офіси знаходяться в Женеві, Страсбурзі та Брюсселі.