• Головна
  • Новини
  • В Україну повернуть раритетну ікону Божої Матері, вивезену під час Другої світової війни...

В Україну повернуть раритетну ікону Божої Матері, вивезену під час Другої світової війни

17.12.2013, 15:57
У храмі св. Миколая міста Могилів-Подільський Вінницької області 19 грудня відбудеться передача ікони Божої Матері, яку вивезли під час Другої Світової війни в Німеччину.

У храмі св. Миколая міста Могилів- Подільський Вінницької області 19 грудня відбудеться передача ікони Божої Матері, яку вивезли під час Другої Світової війни в Німеччину і яка довгий час зберігалася в сім'ї Айке Ререна.

Про це ІА «МІСТ- ДНІПРО» повідомили в прес -службі Міністерства культури України.

У церемонії візьмуть участь Айке Ререн, мер м. Могилів-Подільський П.Бровка, керуючий Могилів-Подільською єпархією УПЦ (МП) - архиєпископ Агапіт (Бевцик), представники Міністерства культури, Служби зовнішньої розвідки, а також представники громадськості та духовенства.

Міністерство культури України за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Могилів-Подільської міської ради та Вінницької єпархії УПЦ (МП) повністю взяло на себе організацію повернення раритету в Україну.

«До Міністерства культури України звернулося Посольство України в Німеччині з інформацією про те, що громадянин ФРН Айке Ререн має намір передати в Україну ікону Божої Матері, яка ймовірно належала церкві св. Миколая м. Могилів-Подільського та була вивезена під час Другої Світової війни в Німеччину, де її придбав батько Айке Ререна - колишній солдат Вермахту», - сказав заступник директора Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури Віктор Вечерський.