Єпископи Литви моляться за свободу в Україні

13.12.2013, 16:21
Єпископи Литви моляться за свободу в Україні - фото 1

Конференція єпископів Римо-Католицької Церкви в Литві звернулася із заявою з приводу подій в Україні. «Єпископи Литви у молитві солідаризуються з прагненнями громадян України жити у вільній, незалежній і демократичній українській державі, яка б керувалася європейськими християнськими вартостями»

Конференція єпископів Римо-Католицької Церкви в Литві звернулася із заявою з приводу подій в Україні. «Єпископи Литви у молитві солідаризуються з прагненнями громадян України жити у вільній, незалежній і демократичній українській державі, яка б керувалася європейськими християнськими вартостями», – говориться у заяві.

«Україна — одна з найдавніших християнських країн Східної Європи – сьогодні знову в центрі уваги світової громадськости. Люди цієї країни сміливо піднімають свій голос і звертаються з проханням бути почутими», — пишуть литовські владики.

«Ми підтримуємо прагнення громадян України до свободи і запрошуємо усіх віруючих Литви поєднатися у молитві, в такий спосіб солідаризуючись із людьми України», — закликали вони.

Католицькі єпископи Литви

Як повідомили РІСУ, сьогодні, у духовному центрі Литви – Шілуві – у такому намірі також була відправлена Божественна Літургія, яка транслювалася на «Радіо Марії».

Шілува (Північна Литва) – одне із широко відомих у Литві та світі відпустових місць. Тут, понад 400 років тому (у 1610 р.), відбулося одне із найперших у Європі об’явлень Матері Божої.