• Головна
  • Новини
  • Представники ВРЦіРО говорять із високопосадовцями ЄС про захист релігійної свободи в Україні...

Представники ВРЦіРО говорять із високопосадовцями ЄС про захист релігійної свободи в Україні

01.10.2013, 12:02
Представники ВРЦіРО говорять із високопосадовцями ЄС про захист релігійної свободи в Україні - фото 1

Представники ВРЦіРО вже вдруге впродовж цього року прибули до Брюсселю для того, щоб зустрітися із високопосадовцями Європейського Парламенту, представниками інституцій ЄС, представництвами держав-членів ЄС, експертами та релігійними діячами, що постійно взаємодіють зі структурами ЄС.

Святослав_(Шевчук).jpgПредставники ВРЦіРО вже вдруге впродовж цього року прибули до Брюсселю для того, щоб зустрітися із високопосадовцями Європейського Парламенту, представниками інституцій ЄС, представництвами держав-членів ЄС, експертами та релігійними діячами, що постійно взаємодіють зі структурами ЄС.

Коментуючи поїздку релігійних діячів України Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, пояснив своє бачення європейських цінностей: «Європейські вартості означають, перш за все, повагу до людської особи, підтримка її особистої ініціативи, захист її громадянських прав, верховенство закону і права, відсутність  корупції, справедливе виборче законодавство і багато інших фундаментів вільного демократичного суспільства». Тому однією із важливих тем, про які представники ВРЦіРО будуть говорити ЄС – це захист релігійної свободи, що є необхідною цінністю як європейською, так і українською. «Сьогодні багато говорять про різні види свободи, які потрібно захищати. Але нас, як релігійних діячів, турбує питання релегійної свободи. Бо протягом багатьох історичних періодів її забирали в українського народу. Для нас це означає значно більше, аніж вільно молитися, будувати храми, звершувати богослужіння», - прокоментував він. На його думку релігійна свобода – це можливість вільно навчати своєї віри і релігійних переконань вірян; можливість виховувати дітей і молодь відповідно до їх релігійних переконань; захист традиційної сім’ї. «Тобто ісповідування того, що Бог встановив подружжя, як єдність між чоловіком та жінкою. Це також і право дитини народитися і виховуватися  у сім’ї, що складається із батька і матері», - пояснив Глава УГКЦ, зазначаючи, що майбутнє будь-якої спільноти не може залежати від тих чи інших політичних і дипломатичних чинників. «Майбутнє належить Богові, тому ми - християни, покликані його будувати в європейському контексті на християнських засадах і оживляти суспільний контекст на основі християнського коріння, у якому ми хочемо житии», – прокоментував Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

Поїздка українських релігійних діячів України до Брюсселю організована на запрошення Фонду Конрада Аденауера, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Як повідомлялося, напередодні поїздки глави українських Церков і релігійних організацій оприлюднили спільне Звернення до українського народу щодо європейських перспектив України та дискусії навколо цього питання.