• Головна
  • Новини
  • Спільнота Святого Егідія в Україні ініціювала молитви за мир у Сирії та світі...

Спільнота Святого Егідія в Україні ініціювала молитви за мир у Сирії та світі

10.09.2013, 14:24
Спільнота Святого Егідія в Україні ініціювала молитви за мир у Сирії та світі - фото 1
У Києві 7 вересня відбулася Молитва за мир у Сирії, на Близькому Сході та у всьому світі — одночасно з чуваннями у Ватикані. Молитву провела парафія храму Святого Миколая разом зі Спільнотою Святого Егідія. У ній взяло участь більше 80-ти людей.

exklusiv.gifМолитва за мирУ Києві 7 вересня відбулася Молитва за мир у Сирії, на Близькому Сході та у всьому світі — одночасно з чуваннями у Ватикані. Молитву провела парафія храму Святого Миколая разом зі Спільнотою Святого Егідія. У ній взяло участь більше 80-ти людей, — розповідає власкор РІСУ Ольга Макар.

“Я прийшов на цю молитву, бо це єдине, що я можу зробити, але я переконаний, що це не мало, що спільна молитва може все, - пояснив кореспондентці РІСУ Ользі Макар учасник молитви Артем Бабак, - Країна, розділена війною, потребує діалогу, а не бомбардування однієї сторони. Не секрет, що найбільше страждають саме мирні мешканці, тому я проти війни. Мені не байдужа Сирія, бо вона прекрасна і я хочу бути ближче з страждаючими. Вирішення сирійської війни я уявляю тільки одним шляхом - постійного схиляння представників уряду та опозиції до діалогу”.

“Бог не хоче війни і ніколи не є її причиною, лише людина, яка відходить від Бога, починає руйнувати все навколо… Справжнім джерелом любові і миру є рани Ісуса. Лише така любов несе мир неспокійному серцю людини”, - говорив на проповіді о. Аркадіуш Ціхля, настоятель храму.

“Спільнота Святого Егідія приєдналася до ініціативи Папи у сотнях міст світу в Америці, в Африці, в Пакистані, де християни живуть у дуже складних умовах, - розповідає Юрій Ліфансе, голова Спільноти в Києві, - В Україні Спільнота ініціювала молитви у Львові, Івано-Франківську в Києві. Разом з нами в Україні молилися сотні людей, в основному прості люди: молодь, літні, які найкраще знають про жах війни, бо ще пам'ятають його, монахи і монахині”.

Під час молитви учасники запалили свічки за мир у країнах, де зараз тривають конфлікти. “Сталося диво: ще в суботу на усіх молитвах Спільноти ставили свічку за мир у Центрально-Африканській Республіці, а вже в понеділок, у Церкві Св. Егідія, яка є серцем Спільноти, представники різних сторін підписали договір про примирення після місяців складних переговорів!” – розповідає Юрій Ліфансе, – Учасники переговорів були на чуванні з Папою Франциском, і коли Папа говорив про необхідність примирення, вони переглянулися, усміхнулися і подали один одному руки. То ж мир у Центрально-Африканській Республіці — це плід також і цієї молитви”.

Спільнота Святого Егідія продовжує молитися за Сирію — молитви і різноманітні заходи (зустрічі, лекції тощо) будуть продовжуватися, аж доки в країні не настане мир. “По-перше, ми віримо, що молитвою можемо багато змінити. По-друге, не хочемо, щоб українці закривали очі на цю війну, вдавали, що нічого про це не знають. Нам соромно, що в нашій країні сирійські шукачі притулку не знаходять підтримки, не можуть отримати статус біженця... До того ж, коли говоримо про Сирію, то говоримо про всі війни, про насильство — що вони ні до чого не призводять, що потрібен діалог, культура зустрічі, - ділиться думками Анастасія Гриненко, член Спільноти і студентка Києво-Могилянської Академії. 

Наступним плодом зусиль для миру стане 27-ома Міжнародна Молитва за Мир, яка наприкінці вересня пройде в Римі. Це масштабна зустріч лідерів світових релігій, важливих осіб зі світу політики та культури, інтелектуалів. Цього року вона називатиметься “Відвага надії”.

Молитва за мир

Молитва за мир

Молитва за мир