• Головна
  • Новини
  • Від імені УГКЦ Патріарх Святослав подякував литовським католикам за підтримку у часи переслідувань...

Від імені УГКЦ Патріарх Святослав подякував литовським католикам за підтримку у часи переслідувань

18.08.2013, 12:50
Від імені УГКЦ Патріарх Святослав подякував литовським католикам за підтримку у часи переслідувань - фото 1
Патріарх Святослав (Шевчук), виконуючи прохання греко-католицьких священиків та владик, що перебували у підпіллі, подякував литовським католикам за їхню підтримку УГКЦ у часи комуністичного режиму.

exklusiv.gifКардинал.jpgПатріарх Святослав (Шевчук), виконуючи прохання греко-католицьких священиків та владик, що перебували у підпіллі, подякував литовським католикам за їхню підтримку УГКЦ у часи комуністичного режиму.

Слова вдячності Глава УГКЦ виголосив після освячення Патріаршого собору у Києві у присутності Папського легата - кардинала Андріса Юзаса Бачкіса з Литви.

«Користаючись нагодою, хочу звершити один заповіт, який мені залишили єпископи, священики, монахи та монахині переслідуваної катакомбної Греко-Католицької Церкви. Вони заповідали при найкращому моменті висловити від імені нашої Церкви вдячність Католицькій Церкві Литви», - сказав він.

Патріарх Святослав зазначив, що литовці виявили справжню християнську солідарність щодо українських греко-католиків у часи переслідування у СРСР.

«Скільки наших владик їздило туди, щоби укріпитися у вірі, скільки духовної літератури, катехизмів, молитовників там було надруковано, щоби нагодувати Божим Словом терплячий за віру український народ. І сьогодні є найкращий історичний момент, коли ми від імені нашої Церкви кажемо вам «Дякуємо!».

Першоєрах також поядкував особисто папському легату Андрісу Юзасу Бачкісу за його присутність під час освячення собору, підкресливши, що візит литовського кардинала до Києва має ще й символічне значення, бо «цього року очі українців будуть дивитися на Литву, Вільнюс».