• Головна
  • Новини
  • Олександра Лукашенка не буде в Києві на святкуванні 1025-річчя Хрещення Київської Русі...

Олександра Лукашенка не буде в Києві на святкуванні 1025-річчя Хрещення Київської Русі

25.07.2013, 10:36
Олександра Лукашенка не буде в Києві на святкуванні 1025-річчя Хрещення Київської Русі - фото 1
Олександр Лукашенко не приїде до Києва на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, на якому будуть присутні, окрім Віктора Януковича, президенти Росії Володимир Путін, Молдови Ніколає Тімофті та Сербії Томіслава Ніколіч.

pochemu-luk.jpgОлександр Лукашенко не приїде до Києва на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, на якому будуть присутні, окрім Віктора Януковича, президенти Росії Володимир Путін, Молдови Ніколає Тімофті та Сербії Томіслава Ніколіч.

На думку експертів, Лукашенко відмовився від участі у святкуванні, так як не хотів щось обговорювати з президентами України і Росії, повідомляє Delo.UA.

"Він сам не захотів приїхати, бо він не хотів разом з нашими президентами щось обговорювати. Так як йому відмовити у приїзді не могли", - розповів директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

Також експерти вважають, що українська сторона його "погано" запросила.

"Це не він дуже чемно відмовився. Це його настільки" ввічливо "запросили, що у нього не було іншого виходу, як так само чемно відмовитися", - вважає керівник Корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

У посольстві Білорусі в Україні Delo.UA відмовилися повідомити причину відсутності Олександра Лукашенка на урочистих заходах у Києві. "Ми не коментуємо цю тему", - повідомили в посольстві.