• Головна
  • Новини
  • У Волинській трагедії винні обидві сторони, – Патріарх Філарет...

У Волинській трагедії винні обидві сторони, – Патріарх Філарет

25.06.2013, 15:07
Оскільки у польсько-українському конфлікті 1943 року на Волині винні обидві сторони, то і примирення повинне бути взаємним. Про це під час спілкування із журналістами у Луцьку 24 червня заявив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Оскільки у польсько-українському конфлікті 1943 року на Волині винні обидві сторони, то і примирення повинне бути взаємним.

Про це під час спілкування із журналістами у Луцьку 24 червня заявив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, – повідомляє власкор IA ZIK.

Журналіст IA ZIK поцікавився думкою Предстоятеля УПЦ КП, чи можливе примирення між українцями та поляками у світлі скандальної резолюції польського сейму про Волинську трагедію.

«Ви ставите питання, чи можливо. Неможливо, щоб не було примирення. Тому що якщо примирення, припустити, не буде, то це буде погано і для поляків, і для українців. І тому я знаю добре, що керівництво Польщі хоч не хоче йти на примирення, а ми – примирені уже. Але є сили в Польщі, які хочуть це питання загострити. Загострити заради чого? Заради майбутнього? Якщо загострювать, то майбутнього доброго не буде. Нам треба майбутнє мати добре, тобто добросусідські відносини», – відповів Патріарх Київський.

Він зазначив: «І тому в цій трагедії винна одна сторона і друга. Яка більше – це вже друге питання. Яка більше постраждала, яка менше? Постраждали обидві. І в цьому полягає правда. І тому ми, наша позиція така: ми у них попросимо прощення за скоєне зло і закликаємо їх простить нас. І повинне бути взаємне примирення поляків і українців».