• Головна
  • Новини
  • У Лаврі священнослужителі УПЦ (МП) помолилися за Росію і Столипіна...

У Лаврі священнослужителі УПЦ (МП) помолилися за Росію і Столипіна

16.06.2013, 11:06
На прохання Посольства Російської Федерації 14 червня в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври відбувся подячний молебень, присвячений Дню Росії.

На прохання Посольства Російської Федерації 14 червня в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври відбувся подячний молебень, присвячений Дню Росії. Богослужіння відправив вікарій Київської митрополії єпископ Броварський Феодосій (Снігірьов), який передав привітання Митрополита Володимира громадянам Російської Федерації, які проживають в Україні, і співробітникам Російського дипломатичного корпусу.

За інформацією офіційного сайту УПЦ (МП), на богослужінні молилися: Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов, радник Президента України Ганна Герман, Голова Комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький, представники дипломатичного корпусу, почесні гості.

Після закінчення молебню духовенство звершило заупокійну літію біля могили П. Столипіна, а потім на площі перед Успенським собором відбувся концерт духовних піснеспівів.

Згодом святкові заходи продовжилися у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал», у яких участь взяли: керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський Антоній (Паканич) та секретар Предстоятеля УПЦ (М) архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).

Від імені Предстоятеля УПЦ (МП) священнослужителі подарували Послу Російської Федерації факсимільну копію Луцького Євангелія XIV століття, виданого Волинською єпархією. Оригінал Луцького Євангелія знаходиться в державній бібліотеці Російської Федерації.

Довідка: День Росії відзначається 12 червня — у день прийняття Декларації про державний суверенітет Російської Федерації — щорічно з 1992 року.