• Головна
  • Новини
  • Візит кардинала Курта Коха в Україну розпочався із зустрічі з Главою УГКЦ...

Візит кардинала Курта Коха в Україну розпочався із зустрічі з Главою УГКЦ

06.06.2013, 12:29
Візит кардинала Курта Коха в Україну розпочався із зустрічі з Главою УГКЦ - фото 1
В Україну 5 червня прибув кардинал Курт Кох, президент Папської ради сприяння єдності християн та співголова змішаної Міжнародної комісії з богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами.

05-06-13-6_01-U.jpgВ Україну 5 червня прибув кардинал Курт Кох, президент Папської ради сприяння єдності християн та співголова змішаної Міжнародної комісії з богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

В аеропорту Бориспіль кардинала Курта Коха зустрів Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) та Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні.

Спілкування, до якого долучився Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, відбулося в заміській резиденції Предстоятелів УГКЦ, що в Княжичах.

У ході розмови Патріарх Святослав розповів президенту Папської ради сприяння єдності християн про екуменічну перспективу в Україні та про міжконфесійне спілкування, яке відбувається в рамках Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій. Крім того, Предстоятель УГКЦ згадав про нещодавнє висловлювання під час VІІ Фестивалю ЗМІ православних у м. Львові митрополита Бориспільського Антонія (Паканича), Керуючого справами УПЦ (МП), про те, що «в Галичині немає непорозумінь між православними та греко-католиками і стосунки між обома Церквами в цьому регіоні є стабільні».

Відтак Блаженніший Любомир розповів високому гостю про візит в Україну блаженного Папи Івана Павла ІІ та про його зустріч із Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій.

«Коли Святіший Отець побачив нас (представників різних Церков. - ред.), зібраних спільно, був зворушений настільки, що назвав Україну “лабораторією екуменізму”», - сказав Блаженніший Любомир.

Нагадуємо, що 7 червня 2013 року в Інституті святого Томи Аквінського від 18.00 до 19.30 за адресою: вул. Якіра, 13, м. Київ, відбудеться круглий стіл, головним доповідачем якого буде кардинал Курт Кох. На заході також виступлять: Глава УГКЦ Святослав (Шевчук), Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, митрополит Антоній (Паканич), Керуючий справами УПЦ (МП), архиєпископ Петро Геркулян (Мальчук), Ординарій Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні.

Крім того, кардинал Курт Кох відвідає Львів, де зустрінеться з викладачами та студентами УКУ та побуває у Свято-Успенській Унівській лаврі.