Патріарх Феофіл ІІІ відвідав Верховну Раду України

25.04.2013, 13:04
Патріарх Феофіл ІІІ відвідав Верховну Раду України - фото 1
В рамках ІІІ Київського міжконфесійного форуму, Патріарх Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл ІІІ 24 квітня відвідав Верховну Раду України.

Феофіл.jpgВ рамках ІІІ Київського міжконфесійного форуму, Патріарх Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл ІІІ 24 квітня відвідав Верховну Раду України.

Патріарха супроводжував Повноважний Представник УПЦ у Верховній Раді України протоієрей Василій Русінка.

Патріарх Феофіл поцікавився роботою Представництва УПЦ у Верховній Раді. Протоєрей Василій Русінка розповів про зареєстровані документи, що регулюють взаємовідносини між Церквою та державою. Зокрема, внесені законопроект про пенсійне і соціальне забезпечення священно- та церковнослужителів, законопроект щодо заборони приватизації церковного майна. Також подано зміни до Податкового кодексу щодо житлових та нежитлових приміщень релігійних організацій. Зареєстровано проект щодо скасування Постанови Президії Верховної Ради про визнання неправомірними підсумків Харківського Архієрейського собору УПЦ. Знято з реєстрації законопроект № 2342 щодо протидії дискримінації громадян через сексуальну орієнтацію та релігійні переконання, а також в роботі знаходиться законопроект про взаємовідносини держави, школи та Церкви, стосовно права засновувати релігійними організаціями загальноосвітні навчальні заклади.

Цього ж дня Єрусалимський Патріарх відвідав Національний історико-меморіальний заповідник „Бабин Яр”, де помолився за невинно вбитих у роки фашистської окупації Києва та поклав квіти до пам’ятника загиблим.

Також Першоієрарх Єрусалимської Церкви зустрівся з Віце-прем'єр-міністром України Костянтином Грищенком. Про це інформує офіційний сайт УПЦ (МП).