Єпископ УПЦ (МП) освятив пам’ятник козакам у Відні

25.04.2013, 10:28
Єпископ УПЦ (МП) освятив пам’ятник козакам у Відні - фото 1
У парку 19-го району Австрійської столиці 23 квітня відбулося відкриття пам'ятника українським козакам, які звільняли Відень від турецької облоги в 1683 році.

1366743988_500f14c6.jpgУ парку 19-го району Австрійської столиці 23 квітня відбулося відкриття пам'ятника українським козакам, які звільняли Відень від турецької облоги в 1683 році.

Монумент встановлено на кошти українського мецената, який проживає і працює в Австрії, за особистої підтримки мера Відня Міхаеля Хойпля. Авторами пам'ятника стали відомі вітчизняні скульптори Володимир та Олексій Чепелики.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), на церемонії відкриття скульптури приїхала делегація КМДА, а також митрополит Полтавський і Миргородський Филип (Осадченко). З благословення Митрополита Володимира владика Филип звершив освячення пам'ятника козакам.

«Це місце стало наріжним каменем нашого спільного минулого. Ми пам'ятаємо і шануємо його, але одночасно орієнтуємося на майбутнє. Переконаний, у Києва та Відня є чудові перспективи спільного розвитку і взаємовигідного співробітництва », - зазначив Міхаель Хойпль.

Нагадаємо, що Київ і Відень є містами-побратимами з 1992 року. У листопаді 2012 року в Києві пройшли Дні Відня.