• Головна
  • Новини
  • У стінах Києво-Печерської лаври відбулося засідання місії ЮНЕСКО...

У стінах Києво-Печерської лаври відбулося засідання місії ЮНЕСКО

19.04.2013, 10:27
У стінах Києво-Печерської лаври відбулося засідання місії ЮНЕСКО - фото 1
Експерт Міжнародної ради з охорони пам'яток і визначних місць (ІКОМОС) Тодор Крестєв у рамках підготовки до чергової сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з робочим візитом відвідав Святу-Успенську Києво-Печерську Лавру.

icomos_0.jpgЕксперт Міжнародної ради з охорони пам'яток і визначних місць (ІКОМОС) Тодор Крестєв у рамках підготовки до чергової сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з робочим візитом відвідав Святу-Успенську Києво-Печерську Лавру.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

У стінах монастиря Тодор Крестєв провів засідання місії ЮНЕСКО, в якому також взяв участь намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський УПЦ (МП) Павел (Лебідь) та керівництво Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

У ході зустрічі розглядалося виконання протокольних рішень, прийнятих на 36-й сесії, зокрема, питання управління територією і взаємодії Церкви та Заповідника.

Експерт ІКОМОС зібрав інформацію, яка представить ЮНЕСКО для визначення перспектив подальшого збереження пам'ятки Всесвітньої спадщини. Цей звіт буде формувати протокольний проект рішень 37-ї сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На завершення зустрічі, з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира, митрополит Павел вручив Тодору Крестєву орден святителя Миколая Чудотворця.