Лідерський саміт у Києві зібрав понад 500 служителів

19.12.2012, 11:07
Лідерський саміт у Києві зібрав понад 500 служителів - фото 1

У Києві у Міжнародному Виставковому Центрі 14 і 15 грудня проходив Глобальний лідерський саміт. Більше 500 лідерів та служителів різних конфесій - пастори, лідери напрямків у сфері ЗМІ, політики, громадської діяльності, освіти зустрілися з метою об'єднання Церкви заради перетворення суспільства.

jgkkli-[[.jpgУ Києві у Міжнародному Виставковому Центрі 14 і 15 грудня проходив Глобальний лідерський саміт. Більше 500 лідерів та служителів різних конфесій - пастори, лідери напрямків у сфері ЗМІ, політики, громадської діяльності, освіти зустрілися з метою об'єднання Церкви заради перетворення суспільства.

Глобальний Лідерський Саміт, будучи партнером всесвітньо відомого проекту The Global Leadership Summit, який заснований в 1995 році Білом Хайбелсом, в Україні проводиться з 2006 року. Щороку в ньому бере участь близько 160 000 лідерів з усього світу, повідомляє Іnvictory.

Особливістю цьогорічного саміту в тому, що приділялося більше уваги практичним кроків по всіх напрямках роботи церкви. Для цього був зроблений наголос на роботі у фокус-групах у 8 напрямах: єпископат, політика, ЗМІ, робота з дітьми, молодіжне служіння, громадські організації, освіта, бізнес.

Відкрив захід молитвою Стів Вебер, президент Асоціації "Еммануїл", один з організаторів Саміту в Україні.

Окрім перегляду відео-лекцій спікерів зі США, на Саміті лідери ділилися своїм досвідом та посланням.

Так, у першому блоці Сергій Балюк представив проект для ромських поселень Західної України. Багато років тому молодий чоловік поїхав служити до циган. Сьогодні це служіння налічує десятки циганських християнських церков. Духовне перетворення етносу принесло з собою також і зміни способу життя, відповідальність і служіння іншим.

Гостя Саміту Лія Шемтова - віце-спікер ізраїльського парламенту підкреслила наскільки для неї важливо те, що роблять християни в своєму служінні, громадському і публічному. На її думку, ніхто так не намагається зробить так багато для створення миру на землі і зміни суспільства на краще, як вони.

Стів Вебер, співорганізатор ГЛЗ, розповів про новий формат: «У цьому році ми великий акцент зробили на практичній допомозі церквам та служителям. Це тренінги, які націлені на об'єднання служителів, щоб вони стали допомогою один для одного в їх роботі ».

У другий день на фокус-групах розповіли про те, які виклики є у Церкві, зокрема, у сфері комунікації з суспільством. Перша така проблема - невігластво, другий такий виклик - роз'єднаність. І виявляється ця роз'єднаність саме в Церкві.

«Одним з основних завдань Саміту було зібрати разом ключових українських лідерів, щоб знявши свої регалії і «корони», вони разом вирішували, що можуть робити для України і для Господа. І ми раді, що нам це вдалося, ми бачили це. Тут не було головних, але тут були діти Бога, які служать Йому разом», - розповів Гліб Співаков, співорганізатор Саміту в Україні.

На Саміті учасники визначили конкретні виклики для суспільства, написали плани і цілі для України в найближчі кілька років і описали проекти, за допомогою яких можливо буде цього досягти.