• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ у Брюсселі зустрівся із депутатами Європарламенту...

Патріарх УГКЦ у Брюсселі зустрівся із депутатами Європарламенту

12.12.2012, 15:48
Патріарх УГКЦ у Брюсселі зустрівся із депутатами Європарламенту - фото 1

Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) разом із новойменованим екзархом для українців греко-католиків у Франції, країнах Бенілюксу і Швейцарії владикою Борисом (Гудзяком) та секретарем Апостольської нунціатури в Бельгії та Люксембурзі о. Андрієм Максимовичем зустрівся із групою євродепутатів.

12-12-12-4-y.jpgГлава УГКЦ Святослав (Шевчук) разом із новойменованим екзархом для українців греко-католиків у Франції, країнах Бенілюксу і Швейцарії владикою Борисом (Гудзяком) та секретарем Апостольської нунціатури в Бельгії та Люксембурзі о. Андрієм Максимовичем зустрівся із групою євродепутатів.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, зустріч відбулася 6 грудня 2012 року в Брюссельському осідку Європарламенту по завершенні засідань Постійного Синоду УГКЦ, що проходив у монастирі в Шевентоні (Бельгія).

Керівник делегації Європарламенту зі зв’язків з Україною Павел Коваль разом із депутатом Європарламенту Марією Заборською та іншими парламентарями обговорили сучасну соціополітичну ситуацію в Україні.

Під час розмови Патріарх Святослав наголосив на відкритій позиції Української Греко-Католицької Церкви «бути активним голосом і знаряддям українського громадянського суспільства в євроінтеграційних прагненнях українських громадян». Глава УГКЦ заявив, що «вперше за роки Незалежності простежуються видимі прояви кризи у відносинах влади і Церков, як і рівно ж зменшення діалогу між владою і громадянським суспільством, що не може не тривожити Церкву».

Крім того, Патріарх УГКЦ закликав євродепутатів й надалі цікавитися українськими справами та продовжувати процес підготовки до повної угоди про Асоціацію, яка стала б «новим символом надії для українців щодо їхнього природного покликання почуватися повноцінними мешканцями спільного дому і побудови єдиної європейської родини».

На завершення зустрічі Предстоятель УГКЦ висловив ініціативу відвідин делегацією європарламентарів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій та закликав до майбутньої співпраці у «спільних взаємозбагачувальних і конструктивних відносинах».