Глава УГКЦ привітав США з обранням Президента

12.11.2012, 09:17
Глава УГКЦ привітав США з обранням Президента - фото 1
Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук) 10 листопада під час зустрічі з офіційними посадовими особами Сполучених Штатів Америки привітав американців з обранням Президента Барака Обами та побажав йому успіхів у праці.

Патріарх_Святослав.jpgПредстоятель Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук) 10 листопада під час зустрічі з офіційними посадовими особами Сполучених Штатів Америки привітав американців з обранням Президента Барака Обами та побажав йому успіхів у праці.

На зустрічі зокрема були: Посол США з особливих доручень Мелан Вервір, Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джон Тефт, представник Держдепартаменту США Джастін Сосне, другий секретар політичного відділу Посольства США в Україні Ліз Зентос.

Блаженніший Святослав також висловив співчуття та солідарність з громадянами США з приводу урагану Сенді.

Американські посадовці цікавилися в Глави Церкви питанням свободи в Україні, зокрема релігійної. У відповідь Блаженніший Святослав розповів про унікальний досвід діяльності Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. При цьому Предстоятель Церкви висловив стурбованість з приводу прийняття змін до закону «Про свободу совісті та релігійні організації», передбачених ухваленим законопроектом № 10221. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.