• Головна
  • Новини
  • Чорногорські православні подарували Митрополиту Володимиру ікону святого князя Йоанна-Володимира...

Чорногорські православні подарували Митрополиту Володимиру ікону святого князя Йоанна-Володимира

30.10.2012, 10:52
Чорногорські православні подарували Митрополиту Володимиру ікону святого князя Йоанна-Володимира - фото 1
Делегація УПЦ (МП) на чолі з архиєпископом Мукачівським і Ужгородським Феодором (Мамасуєвим) 26-28 жовтня відвідала Чорногорсько–Приморську митрополію Сербської Православної Церкви.

_G209331_1.jpgДелегація УПЦ (МП) на чолі з архиєпископом Мукачівським і Ужгородським Феодором (Мамасуєвим) 26-28 жовтня відвідала Чорногорсько–Приморську митрополію Сербської Православної Церкви у Чорногорії.

27 жовтня у місті Цетин вони побували у Острожському Свято-Введенському чоловічому монастирі, де вклонилися мощам святого Василія Острожського, митрополита Захолмського і Східногерцеговинського. У той же день делегація відвідала Свято-Троїцький чоловічий монастир, Жребаоніцький Свято-Архангело-Михайлівський жіночий монастир.

Українські паломники також відвідали Свято-Різдва Богородиці Цетинський чоловічий кафедральний монастир, де вклонилися святим мощам святителя Петра Цетинського, десниці святого Іоанна Хрестителя і частині Хреста Господнього.

Наступного дня, 28 жовтня, взяли участь у Літургії у нижньому храмі Всіх святих кафедрального собору Воскресіння Христового в м. Подгоріци (адміністративна столиця Чорногорії). Літургію очолив митрополит Чорногорсько–Приморський Амфілохій, якому співслужили архиєпископ Гродненський і Великовиський Арсеній (Білорусія) та архиєпископ Ужгородський і Мукачівський Феодор.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), цього ж дня відбулося освячення хреста для головного куполу храму святого мученика князя Іоанна-Володимира в м. Бар (Чорногорія).

Після освячення владика Феодор оголосив вітальну адресу Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана) та вручив митрополиту Амфілохію орден УПЦ (МП) святого рівноапостольного князя Володимира. У свою чергу митрополит Амвілохій передав Предстоятелю УПЦ (МП) ікону святого мученика князя Йоанна-Володимира.