• Головна
  • Новини
  • Єпископ УПЦ (МП) розповів представникам «Реновабісу» про стан духовної освіти в Україні...

Єпископ УПЦ (МП) розповів представникам «Реновабісу» про стан духовної освіти в Україні

12.10.2012, 11:10
Єпископ УПЦ (МП) розповів представникам «Реновабісу» про стан духовної освіти в Україні - фото 1

Голова Учбового Комітету УПЦ (МП), проректор КДА з навчальної роботи єпископ Ірпінський Климент (Вечеря) 10 жовтня зустрівся з доктором Герхардом Альбертом, керуючим справами благодійного фонду «Реновабіс», і Йоахімом Зауером, відповідальним за проекти фонду у Східній і Центральній Європі.

phoca_thumb_l_img_2773_res.jpgГолова Учбового Комітету УПЦ (МП), проректор КДА з навчальної роботи єпископ Ірпінський Климент (Вечеря) 10 жовтня зустрівся з доктором Герхардом Альбертом, керуючим справами благодійного фонду «Реновабіс», і Йоахімом Зауером, відповідальним за проекти фонду у Східній і Центральній Європі.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ (МП), у зустрічі, яка відбулася в рамках відвідування представниками «Реновабіс» церковних і громадських організацій України - партнерів фонду, також взяли участь Костянтин Сігов, директор українського гуманітарного видавництва «Дух і Літера», і Вадим Залевський, директор Центру свт. Климента «Спілкування і діалог культур».

Відповідаючи на запитання німецьких гостей, владика Климент розповів про історію та сучасний стан духовної освіти в Україні, розкрив особливість української ситуації в цій сфері в порівнянні з європейською. Єпископ УПЦ (МП) також окреслив існуючі проблеми в церковно-державних відносинах, зокрема, невирішеність питання державного визнання дипломів про освіту випускників духовних навчальних закладів України. З іншого боку, відзначив як позитивний момент певну незалежність духовних шкіл в Україні від держави. Єпископ Климент особливо підкреслив потребу українського суспільства у високоосвічених священиках.

Доктор Альберт розповів про історію «Реновабіс», заснованого Єпископською конференцією Німеччини, і про ту місію, яку фонд несе протягом 20 років своєї діяльності; схвалив позитивний досвід міжконфесійної співпраці у соціальній сфері. Сторони погодилися в тому, що на тлі тих суспільних процесів, які відбуваються в Сучасному постсекулярному світі, християни різних церков повинні об'єднувати свої зусилля у соціальному служінні.

Завершуючи зустріч, преосвященний Климент висловив вдячність співробітникам фонду, завдяки підтримці яких керівництво Київських духовних шкіл має нагоду надавати можливість кращим випускникам проходити стажування та продовжувати своє навчання в європейських духовних закладах.