• Головна
  • Новини
  • У Києво-Печерському заповіднику планують співпрацю з 5-ма білоруськими музеями...

У Києво-Печерському заповіднику планують співпрацю з 5-ма білоруськими музеями

10.10.2012, 10:38
У Києво-Печерському заповіднику планують співпрацю з 5-ма білоруськими музеями - фото 1
Гендиректор Заповідника планує провести перемовини з представниками 5 білоруських музеїв на предмет подальшої співпраці.

Білорусь.jpgГенеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина візьме участь у першому Національному форумі «Музеї Білорусі». Захід відбудеться у рамках Державної програми «Культура Білорусі» на 2011-2015 роки в місті Гродно 12-14 жовтня 2012 року.  Про це РІСУ повідомили у прес-службі заповідника.

Під час форуму заплановано презентацію експозиції, конкурс «Музеі Беларусі – трэцяму тысячагоддзю», науково-практичні семінари, круглі столи та інші заходи.

Любомир Михайлина виступить із доповіддю «Формування національного бренду на прикладі міжнародних виставкових проектів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника» на круглому столі на тему: «Музейний маркетинг і формування національних брендів».

Крім того, у рамках візиту Гендиректор Заповідника планує провести перемовини з представниками 5 білоруських музеїв на предмет подальшої співпраці.

«Я повезу до Гродно декілька пропозицій стосовно налагодження співпраці з провідними музеями Білорусі. Така співпраця може передбачати взаємні консультації на рівні науковців, реставраторів, проведення спільних заходів, наприклад, наукових конференцій, – зазначив Гендиректор Заповідника. – Також нам цікавий обмін виставками. До речі, білоруси вже звертались до нас з цього приводу. Вони просять передати їм кілька ікон для тимчасової експозиції в одному з музеїв з нагоди святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі».

Як повідомляють організатори першого Національного форуму «Музеї Білорусі», захід проводиться з метою підтримки музейної справи в державі, стимулювання творчих ініціатив, заохочення музейних працівників, які внесли вклад у вивчення, збереження та популяризацію культурних цінностей, привернення уваги широкого кола громадськості до багатогранної музейної діяльності.