• Головна
  • Новини
  • Комісія УГКЦ "Справедливість і Мир” взяла участь у міжнародному Workshopі та Генеральній Асамблеї на Мальті...

Комісія УГКЦ "Справедливість і Мир” взяла участь у міжнародному Workshopі та Генеральній Асамблеї на Мальті

21.09.2012, 10:57
Комісія УГКЦ "Справедливість і Мир” взяла участь у міжнародному Workshopі та Генеральній Асамблеї на Мальті - фото 1
З 14 по 18 вересня 2012 року Комісія УГКЦ "Справедливість і Мир" взяла участь у міжнародному щорічному з᾽їзді однойменних європейських комісій. Загалом, учасниками зустрічі були представники тридцяти країн.

Мальта.jpgЗ 14 по 18 вересня 2012 року Комісія УГКЦ Справедливість і Мир взяла участь  у міжнародному щорічному з᾽їзді однойменних європейських комісій. Загалом, учасниками зустрічі були представники тридцяти комісій Європи. Темою зустрічі була «Арабська весна… рік по-тому». Проводився захід у місті Рабат, що на Мальті.

Як повідомили РІСУ у Секретаріаті Комісії УГКЦ "Справедливість і Мир", в перші два дні було проведено міжнародний workshop стосовно аналізу та ситуації на Близькому Сході та півночі Африки. Розгляд та представлення тем про «Арабську весну» та усіх її наслідків було запропоновано з боку провідних фахівців цієї теми та високопосадовців Мальти: міністра закордонних справ Мальти Тоніо Борга, проф. Арнольда Кассоли і ін.Відбулась також окрема зустріч учасників з᾽їзду із прем᾽єр міністром Мальти, Лавренцом Гонзі. Також було проведено низку робочих зустрічей у групах стосовно вирішення проблем цієї тематики.

Мальта_1.jpg

Відбулося також засідання Генеральної Асамблеї європейських комісій "Справедливість і Мир". Було здійснено розгляд документу європейської комісії під назвою «Етика і фінанси», у написанні якого українська комісія брала безпосередню участь. Робочі загальні сесії та праця у групах посприяли загальному ухваленню документу.

Як йдеться у повідомленні, участь у з᾽їзді українських представників послужила нагодою для створення та налагодження співпраці між комісіями і не тільки. Зокрема, голова комісії Михайло Мельник із виконавчим секретарем комісії о. Олегом Лукою провели зустріч із віце-ректором місцевої Архиєпископської семінарії Мальти, о. Александром Кордіною. Було полагоджено та домовлено про можливі напрямки співпраці.