• Головна
  • Новини
  • Прем’єр-міністр Туреччини взяв участь у молитві в мечеті Севастополя...

Прем’єр-міністр Туреччини взяв участь у молитві в мечеті Севастополя

16.09.2012, 10:50
Прем’єр-міністр Туреччини взяв участь у молитві в мечеті Севастополя - фото 1
З 12 по 14 вересня глава турецького уряду Реджеп Ердоган перебував в Україні, де провів переговори на вищому державному рівні. У завершальний день візиту прем’єр відвідав Крим і зокрема севастопольську мечеть Ак'яр Джамі.

Севаст_2.jpgexklusiv.gifЗ 12 по 14 вересня глава турецького уряду Реджеп Ердоган перебував в Україні, де провів переговори на вищому державному рівні. У завершальний день візиту прем’єр відвідав Крим і зокрема севастопольську мечеть Ак'яр Джамі.

Голова Севастопольської релігійної організації «Мюневвер» Енвер Ресульев повідомив  кореспондентові РІСУ, що дізнався про візит Реджеп Ердогана вранці 14 вересня. Виявилось, що у попередньому плані відвідин Криму Севастопольська мечеть не фігурувала. Але Ердоган, як людина віруюча, забажав взяти учаться у п’ятничній молитві, адже для мусульман це є святий день.

У 13-00 розпочався намаз, який незважаючи на присутність високого гостя, проходив як і зазвичай. Після молитви голова турецького уряду поспілкувався з головним муфтієм Криму, керівництвом кримських татар та з простими віруючими, які обступили прем’єра.

Севаст_1.jpgПеребуваючи в Україні Ердоган також не оминув релігійної теми під час офіційних заходів. 14 вересня коментуючи появу в Інтернеті фільму «Невинність мусульман», що викликав протести в багатьох арабських країнах, він сказав, що «образа ісламу і пророка Мухаммеда, не може називатися свободою слова. Ми бачимо як сьогодні у зв'язку з його появами все більше протестів охоплюють світ, у відповідь на анти-ісламський фільм. Однак у той же час, нанесення образи не дає людям право нападати на інших, висловив свою думку Ердоган в українському місті Ялта», – повідомляє сайт англомовної газети Turkish Daily News.

Глава турецького кабміну є представником поміркованої ісламської партії, і відомий висловлюваннями на захист мусульман у світі. Він активно брав участь у діяльності так званого «Альянсу цивілізацій», головна мета якого полягала у примиренні Заходу та Ісламського сходу. На початку ж політичної кар’єри на формування політичних поглядів Ердогана вплинули ідеї «політичного ісламу».