Янукович і Коморовський відкриють цвинтар у Биківні

29.08.2012, 09:15
Янукович і Коморовський відкриють цвинтар у Биківні - фото 1
Президенти Польщі та України Броніслав Коморовський і Віктор Янукович 20-21 вересня відкриють цвинтар у Биківні на місці поховання жертв катинського злочину із так званого українського списку.

Биківня.jpgПрезиденти Польщі та України Броніслав Коморовський і Віктор Янукович 20-21 вересня відкриють цвинтар у Биківні на місці поховання жертв катинського злочину із так званого українського списку.

Як повідомляє українська служба «Польського радіо», за даними Польського пресового агентства, польський військовий цвинтар у Биківні буде четвертим «катинським цвинтарем» - поряд із кладовищами у Катинському лісі, Мєдном, Харкові-П’ятихатках.

Цвинтар розташований на територї Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Катинський злочин - масове вбивство польських громадян, здійснене службовцями НКВС на підставі рішення Політбюро ЦК ВКП (б) від 5 березня 1940 року. Тоді було розстріляно понад 21 тисячу польських військовополонених та представників польської інтелігенції, яких було взято у полон після вторгнення Червоної армії до Польщі 17 вересня 1939 року. В історичній літературі даний епізод відомий як катинський розстріл. Про це інформує УНІАН.