• Головна
  • Новини
  • Гілларі Клінтон привітала владику Бориса (Ґудзяка) з єпископською хіротонією...

Гілларі Клінтон привітала владику Бориса (Ґудзяка) з єпископською хіротонією

28.08.2012, 09:57
Гілларі Клінтон привітала владику Бориса (Ґудзяка) з єпископською хіротонією - фото 1

26 серпня, в день урочистої хіротонії владики Бориса (Ґудзяка), посол США в Україні Джон Тефт озвучив привітального листа від Гілларі Клінтон. У ньому держсекретар США висловлює свої вітання з нагоди хіротонії та призначення ректора УКУ на посаду Апостольського екзарха для українських греко-католиків Франції, Швейцарії, Бельгії, Голландії та Люксембургу.

Борис_Гудзяк.jpg26 серпня, в день урочистої хіротонії владики Бориса (Ґудзяка), посол США в Україні Джон Тефт озвучив привітального листа від Гілларі Клінтон. У ньому держсекретар США висловлює свої вітання з нагоди хіротонії та призначення ректора УКУ на посаду Апостольського екзарха для українських греко-католиків Франції, Швейцарії, Бельгії, Голландії та Люксембургу.

«Це, безперечно, дуже великий день для Сиракуз (в цьому місті у США, штаті Нью-Йорк, народився Владика Борис. - Ред.). Сподіваюся, що цей лист знайде Вас у гарному здоров’ї. Для мене було великим задоволенням знати Вас впродовж багатьох років. Сподіваюся, що у нас ще буде можливість зустрітися в недалекому майбутньому. А до того, будь ласка, прийміть мої найкращі вітання», - йдеться у листі від Клінтон. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Нагадаємо, 26 серпня відбулася єпископська хіротонія ректора Українського католицького університету. Урочисту Літургію та хіротонію очолив Глава УГКЦ Патрыарх Святослав (Шевчук). Владика Борис (Ґудзяк) став 49-м єпископом УГКЦ.