• Головна
  • Новини
  • Українська «Обнова» стала активним учасником 31 Асамблеї Pax Romana...

Українська «Обнова» стала активним учасником 31 Асамблеї Pax Romana

07.08.2012, 10:47
Українська «Обнова» стала активним учасником 31 Асамблеї Pax Romana - фото 1

З 29-го липня до 5 серпня 2012 року у Відні (Австрія) відбувалась чергова 31 Асамблея Pax Romana. Така Асамблея проводиться один раз на чотири роки з метою визначення плану дій на наступний період. Цьогоріч Асамблея була присвячена темі "Часи кризи. Час ділитися баченням і діями – пошук нових парадигм».

Рax_Romana.jpgexklusiv.gifЗ 29-го липня до 5 серпня 2012 року у Відні (Австрія) відбувалась чергова 31 Асамблея Pax Romana. Така Асамблея проводиться один раз на чотири роки з метою визначення плану дій на наступний період.  Цьогоріч Асамблея була присвячена темі "Часи кризи. Час ділитися баченням і діями – пошук нових парадигм».

У її роботі взяла участь також Федерація Українських Католицьких Студентських та Академічних Товариств «Обнова», яка відновила своє членство у Pax Romana у 2004 році, а товариство «Обнова» було членом Pax Romana практично з часів заснування, з 30-х років 20 століття. Загалом, у Асамблеї взяли участь представники з 39 країн з 5 континентів.

Обнова.jpg

Як повідомив РІСУ учасник Асамблеї Марко Калиняк, основна тема Асамблеї  була подана за п’ятьма напрямами:

Спілкування – новий підхід заради кращих стосунків (COMMUNICATION –NEW APPROACH FOR BETTER RELATIONS). Йшлося про нові технології спілкування, їх можливості та загрози, про роль засобів інформацій у міжрелігійному та міжкультурному спілкуванні.

Сучасні виклики глобального керівництва (CURRENT CHALLENGES FOR GLOBAL GOVERNANCE). Тут мова велась про можливість ЄС бути гравцем у глобальному керівництві, по роль громадянського суспільства у глобальному керівництві, про кліматичні зміни та глобальні виклики, які загрожують навколишньому середовищу.

Обов’язки духовних осіб та релігій у найближчому майбутньому (RESPONSIBILITIES OF SPIRITUALITIES & RELIGIONS FOR THE COMMON FUTURE). Йшлося  про важливість рішень ІІ-го Ватиканського собору щодо викликів сучасності, про мусульманське бачення сьогоднішнього світу, аналіз нових духовних та релігійних явищ.

Зростаюче усвідомлення етики в економіці (GROWING AWARENESS OF ETHICS IN ECONOMY). У доповідях піднімалася тема кризи сучасної економіки та критеріїв «нового курсу» етики та економіки на основі досвіду країн латинської Америки, останніх фінансових криз і їх уроків для країн Азії.

Творчість і життєдайність (стабільність) у професійному житті (CREATIVITY AND SUSTAINABILITY IN PROFESSIONAL LIFE). Йшлося про нові можливості для молодих професіоналів.

Обнова_2.jpg

Як наголошує Марко Калиняк, українська делегація брала активну участь в дискусіях у різних групах. Пленарну доповідь на тему «Нові межі та нові горизонти для молодих професіоналів»  виголосив український представник тов. «Обнова». Ця доповідь зібрала численну аудиторію при обговоренні, включаючи й Президента Pax Romana. Після закінчення Асамблеї відбулося засідання керівництва Pax Romana щодо організаційних питань. В голосуванні брали участь також і делегати від Федерації Українських Католицьких Студентських та Академічних Товариств «Обнова».

Довідка: IMCS Pax Romana є Міжнародним рухом студентів-католиків, який об'єднує понад 80 різних національних федерацій, асоціацій та рухів католицьких університетів та студентів вищих навчальних закладів. З часу заснування у 1921 році Pax Romana IMCS надає допомогу у формуванні цілісного світогляду студентів з метою зміцнення миру і справедливості на глобальному рівні.

Основною місією IMCS є євангелізація студентів у їх середовищі. Студенти можуть жити своєю вірою та брати активну участь в суспільних справах на місцевому, національному та міжнародному рівнях.

IMCS тісно співпрацює з Папською Радою у справах мирян та Державним секретаріатом Святого Престолу.