• Головна
  • Новини
  • Представника Єрусалимської Церкви вразила віра українців...

Представника Єрусалимської Церкви вразила віра українців

17.07.2012, 11:38
Представника Єрусалимської Церкви вразила віра українців - фото 1
Архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви Еліас (Шакур), який приїхав в Україну на запрошення УГКЦ, висловив задоволення від проведених днів у нашій державі і, зокрема, від участі у Всеукраїнській прощі до Зарваниці.

Еліас ШакурАрхиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви Еліас (Шакур), який приїхав в Україну на запрошення УГКЦ, висловив задоволення від проведених днів у нашій державі і, зокрема, від участі у Всеукраїнській прощі до Зарваниці.

Своїми враженнями гість поділився 16 липня із кардиналом Любомиром (Гузаром) та єпископом Богданом (Дзюрахом) у заміській резиденції Глави УГКЦ. За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, особливо сильне враження на архиєпископа Еліпса справила проща до Зарваниці, віра людей, які долали десятки кілометрів, несучи до престолу Пречистої Богородиці свої молитви, подяки та благання.

Як приклад владика навів історію одного підлітка, який здолав близько 40 кілометрів пішки, йдучи до Зарваниці та жертвував цей свій труд і свою молитву за зцілення батьків від недуги алкоголізму. «Хіба Господь може не вислухати молитву такої дитини?», – зворушено зауважив владика Еліас (Шакур).

Єпископ-помічник Глави УГКЦ Богдан (Дзюрах) зі свого боку подякував гостеві за візит та підкреслив, що ці відвідини для Української Церкви є знаковими та символічними, оскільки владика Еліас є представником Єрусалимської Церкви, яка є Матір’ю усіх Церков.

«То ж можна сказати, що ви відвідуєте своїх дітей, – сказав єпископ УГКЦ. – Ми, діти, знаємо біль нашої Матері – Єрусалимської Церкви, знаємо про ваші страждання і про ваше свідчення віри, яке складаєте щодня у дуже непростих обставинах. Хочемо, щоб і ви знали про нашу солідарність з вами, нашу пам'ять і молитву» .