• Головна
  • Новини
  • Семінаристи УПЦ (МП) у Польщі впорядкують могили українців...

Семінаристи УПЦ (МП) у Польщі впорядкують могили українців

25.06.2012, 14:53
Семінаристи УПЦ (МП) у Польщі впорядкують могили українців - фото 1
Група студентів Волинської духовної семінарії УПЦ (МП) вирушила у Польщу впорядковувати могили українціів. Поїздку за кордон організувала Волинська єпархія.

волинські семінаристиГрупа студентів Волинської духовної семінарії УПЦ (МП) вирушила у Польщу впорядковувати могили українціів. Поїздку за кордон організувала Волинська єпархія.

Ця єпархія, як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), вперше бере участь у подібному заході. З благословення митрополита Луцького і Волинського Нифонта (Солодухи), за підтримки архиєпископа Люблінського і Холмського Авеля та відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради, група студентів Волинської духовної семінарії, на чолі з помічником інспектора ієромонахом Іллею (Вишневським), вирушають на Холмщину, де у Люблінському воєводстві с. Бересть займатимуться впорядкуванням кладовищ.

«У тих місцях поховані українці, проте, на жаль, за їхніми могилами ніхто не слідкує, і стан їх залишає бажати кращого. На семінаристів покладена велика відповідальність, адже вони взялись відновлювати та впорядковувати культурну спадщину наших прабатьків», - сказав начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський.