• Головна
  • Новини
  • Генкосул Болгарії подякував митрополиту Агафангелу за турботу про одеських болгар...

Генкосул Болгарії подякував митрополиту Агафангелу за турботу про одеських болгар

30.05.2012, 10:00
Генкосул Болгарії подякував митрополиту Агафангелу за турботу про одеських болгар - фото 1
Митрополит Одеський і Ізмаїльський (УПЦ МП) Агафангел (Савін) 29 травня зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Болгарії в Одесі Стояном Горчивкіним.

Болгари в ОдесіМитрополит Одеський і Ізмаїльський (УПЦ МП) Агафангел (Савін) 29 травня зустрівся з новопризначеним Генеральним консулом Болгарії в Одесі Стояном Горчивкіним.

Митрополит ознайомив гостя з історією Свято0Успенського чоловічого монастиря - найстаршої на Півдні України обителі. Єрарх також наголосив, що кожним роком міцніє дружба і співробітництво між Болгарською Православною Церквою та УПЦ (МП):паломники з цих двох країн відвідують храми і обителі, моляться біля святинь. А зовсім недавно, в день пам'яті просвітителів слов'ян Кирила і Мефодія, з ініціативи Генерального консульства Болгарії в Одесі і з благословення правлячого архієрея в місті пройшов Хресний хід, в якому брали участь духовенство, дипломати і численні віруючі.

Болгарський дипломат, як повідомляє сайт Одеської єпархії УПЦ (МП), подякував митрополиту Агафангелу за його турботу про болгар, які здавна населяють Одещину, підкресливши, що всі Генеральні консули Болгарії в Одесі активно брали участь у всіх благих справах Одеської єпархії. Стоян Горчивкін висловив впевненість, що конструктивна співпраця і надалі буде розширюватися на благо болгарського та українського народів.