• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ разом із єпископами у Польщі займаються підготовкою Синоду...

Патріарх УГКЦ разом із єпископами у Польщі займаються підготовкою Синоду

25.05.2012, 14:29
Патріарх УГКЦ разом із єпископами у Польщі  займаються підготовкою Синоду - фото 1
У польському Вроцлаві з пастирським візитом перебуває Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук). Його поїздка розпочалася 23 травня, а завершиться у неділю – 27 травня. Візит Предстоятеля УГКЦ приурочений до підготовки майбутнього синоду Єпископів.

Патріарх СвятославУ польському Вроцлаві з пастирським візитом перебуває Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук). Його поїздка розпочалася 23 травня, а завершиться у неділю – 27 травня. Візит Предстоятеля УГКЦ приурочений до підготовки майбутнього синоду Єпископів.

Як повідомив РІСУ єпарх Вроцлавсько-Гданської єпархії УГКЦ Володимир (Ющак), у перші дні час свого перебування за кордоном Глава УГКЦ відправив Літургію у вроцлавському соборі, поспілкувався з вірянами та зустрівся із заступником мера Вроцлава Адамом Грельом та професором Єжим Лянгером.

У поїздці Патріарха Святослава супроводжують члени Постійного Синоду єпископів УГКЦ: митрополит Львівський Ігор (Возьняк), митрополит Тернопільський Василій (Семенюк), єпарх Стемфордський Павло (Хомницький), єпарх Едмонтонський Давид (Мотюк) та єпископископ-помічник Глави УГКЦ Богдан (Дзюрах).

Тут, у Вроцлаві, вони займатимуться підготовкою програми Синоду Єпископів УГКЦ, який цьогоріч проходитиме у вересні в Канаді.

Усі греко-католицькі єрархи до Польщі приїхали на запрошення єпископа Вроцлавсько-Гданської єпархії Володимира (Ющака) та мера Вроцлава Рафала Дуткєвіча, які, окрім того, є ще сенаторами УКУ.

Крім суто синодальних занять, у програмі перебування членів Постійного Синоду передбачені й офіційні зустрічі та душпастирські відвідини парафій. Зокрема, у четвер Патріарх Святослав спілкувався із місцевими журналістами та представниками римо-католицького духовенства - архиєпископом Мар’яном Голембєвським та кардиналом Генриком Гульбіновічем.

Згодом у Лігниці, сімдесят кілометрів від Вроцлава, де міститься одна з найбільших греко-католицьких парафій у Польщі, Предстоятель УГКЦ мав розмову з греко-католицьким духовенством та очолив Божественну Літургію у посвяченій кілька років тому новозбудованій парафіяльній церкві.

У неділю Патріарх Святослав очолить Божественну Літургію у вроцлавському соборі. До греко-католицької катедри прибудуть цього дня єрархи РКЦ, представники державної та місцевої влади, духовенство та миряни.