• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ (МП) в Угорщині молився за Григорія Сковороду...

Архиєпископ УПЦ (МП) в Угорщині молився за Григорія Сковороду

21.05.2012, 12:32
Архиєпископ УПЦ (МП) в Угорщині молився за Григорія Сковороду - фото 1
Архиєпископ Мукачівський і Ужгородський УПЦ (МП) Феодор (Мамасуєв) з офіційним візитом 19 травня відвідав Свято-Миколаївський православний храм міста Токай в Угорщині на запрошення керуючого архиєрея архиєпископа Єгор’ївського Марка (Головкова).

21.05.2012Архиєпископ Мукачівський і Ужгородський УПЦ (МП) Феодор (Мамасуєв) з офіційним візитом 19 травня відвідав Свято-Миколаївський православний храм міста Токай в Угорщині на запрошення керуючого архиєрея архиєпископа Єгор’ївського Марка (Головкова).

Унікальність храму полягає в тому, що одним із хористів церковного хору даного храму у ХVIII ст. був відомий просвітитель, поет, письменник, філософ, мислитель, громадський діяч України Григорій Сковорода, повідомляє «Мукачево.net».

Керуючого Мукачівською єпархією УПЦ (МП) на паперті зустріли духовенство Угорської єпархії, генеральний консул України в Угорщині Сергій Бодаренков, мер міста Токай Маєр Янош, віряни, паломники та гості токайської парафії.

Під час Літургії владика Феодор молився за Григорія Сковороду та засновників храму.

Після завершення Богослужіння та хресного ходу довкола храму архиєпископ спілкувався з генеральним консулом України, мером міста Токай, кореспондентами місцевого угорського телебачення та всіма присутніми.

На запрошення Маєра Яноша гостям з України була проведена екскурсія старовинними вуличками міста.