• Головна
  • Новини
  • Ватиканський високопосадовець прочитає лекції майбутнім українським журналістам...

Ватиканський високопосадовець прочитає лекції майбутнім українським журналістам

18.05.2012, 11:11
Ватиканський високопосадовець прочитає лекції майбутнім українським журналістам - фото 1
В Україну 20 травня приїде президент Папської ради соціальної комунікації – архиєпископ Клаудіо Марія Челлі.

Клаудіо Марія ЧелліВ Україну 20 травня приїде президент Папської ради соціальної комунікації – архиєпископ Клаудіо Марія Челлі. Мета візиту – ознайомлення з комунікаційною діяльністю УГКЦ та РКЦ в Україні. Крім того, ватиканський достойник поділиться досвідом Католицької Церкви у веденні інформаційної діяльності.

Архиєпископ Челлі, як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, у Києві прочитає лекції в Інституті міжнародних відносин та Інституті журналістики Київського національного університету імені Т. Шевченка на тему «Проголошувати цінності сьогодні».

Згодом у Львові президент Папської ради соціальної комунікації виступить і перед семінаристами, студентами Українського католицького університету та католицькими журналістами на тему «Нові медіа та християнська ідентичність». Він також проведе низку зустрічей з офіційним керівництвом УГКЦ.

Довідка: Клаудіо Марія Челлі в 1970 році вступив на дипломатичну службу Папського Престолу. Ніс службу при Апостольський нунціатурах у Гондурасі, Аргентині та на Філіппінах. У 1990 році став заступником Генерального секретаря з відносин з державами Державного секретаріату Папського Престолу. 16 грудня 1995 року був призначений секретарем спадщини адміністрації Папського Престолу, і незабаром – 6 січня 1996 року – був висвячений на єпископа Папою Іваном Павлом II.

Разом з Йосі Бейлін, заступником міністра закордонних справ Ізраїлю, підписав 30 грудня 1993 в Єрусалимі першу угоду – так звану основну угоду - між Святим Престолом і Державою Ізраїль.

Провідний спеціаліст з міжнародних відносин, деякий час займався відносинами з Китаєм і В'єтнамом, був членом різних делегацій, що направлялися на Схід. 27 червня 2007 року Папою Бенедиктом XVI призначений президентом Папської ради з соціальних комунікацій та президентом Бібліотеки фільмів Ватикану.

26 травня 2009 року призначений Папою Бенедиктом XVI президентом ради директорів Центру телебачення Ватикану.