• Головна
  • Новини
  • Міжнародна група «Примирення» проведе конференцію в Україні...

Міжнародна група «Примирення» проведе конференцію в Україні

28.02.2012, 09:52
Міжнародна група «Примирення» проведе конференцію в Україні - фото 1
23-24 лютого у Варшаві, у приміщенні Польської екуменічної ради, відбулася зустріч міжнародної групи «Примирення в Європі: завдання для Церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччині».

Шабан.jpg23-24 лютого у Варшаві, у приміщенні Польської екуменічної ради, відбулася зустріч міжнародної групи «Примирення в Європі: завдання для Церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччині». У зустрічі взяли участь представники Німецької Євангелічної Церкви, Православних, Римо-Католицької та Греко-Католицької Церков.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, Українську Греко-Католицьку Церкву в групі «Примирення» представляв голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами о. Ігор Шабан.

Учасники зустрічі обговорювали перспективу проведення в Україні конференції з робочою назвою «Мистецтво співіснування християн», яку заплановано на жовтень 2012 року.

Довідка: Група «Примирення» була створена в 1974 році з ініціативи Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви й Польської екуменічної ради для вироблення проекту примирення між сусідніми Польщею й Німеччиною, чиї відносини були обтяжені спогадами про ІІ Світову війну. В 1996 році ініціатива була розширена завдяки новим учасникам: України й Білорусі. Так виник проект «Примирення в Європі — завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччині», що в 1997 році був представлений на Другому європейському екуменічному форумі в м. Грац (Австрія).