• Головна
  • Новини
  • Представники 27-ми країн Європи спільно обговорюють нову євангелізацію європейського континенту...

Представники 27-ми країн Європи спільно обговорюють нову євангелізацію європейського континенту

20.06.2011, 09:06
У роботі зустрічі беруть участь і представники від УГКЦ.

Нова євангелізація європейського континенту, зокрема зв’язок між культурою та вірою, духовне та церковне життя, комунікація в Церкві, беручи до уваги сучасні можливості, надані сучасними засобами комунікації – ось питання, які розглядають генеральні секретарі, прес-секретарі та речники Єпископських Конференцій Європи під час зустрічі, яка триває у Вільнюсі (Литва) від 16 до 20 червня 2011 року. Про це інформує Радіо Ватикан.

Робота зустрічі побудована так, що у перші два дні генеральні секретарі мали свої засідання окремо, а 18 червня до них приєдналися прес-секретарі та речники, які 19 - 20 червня працюють самостійно. Загалом у зустрічі, яка організована Радою Єпископських Конференцій Європи взяли участь тридця п’ять учасників двадцяти семи Єпископських Конференцій та Синоду Єпископів УГКЦ.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, від цієї Церкви у роботі засідання, з благословення владики Богдана (Дзюраха), Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, бере участь о. Любомир Жибак, а також о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, та Дмитро Крикун, керівник Аналітичного відділу Департаменту.

Під час зустрічі представник УГКЦ представив виклики, які стоять перед Церквою. Зокрема, питання розробки стратегії євангелізації, яка має бути затвердженою Синодом Єпископів УГКЦ, який відбудеться у вересні цього року у Бразилії. «Нашим викликом є глобальний вимір нашої Церкви. Це вимагає розробки таких євангелізаційних методів, які б відповідали соціально-релігійній атмосфері тих країн, де проживають вірні УГКЦ», − зазначив о. Любомир Жибак.

Також представник УГКЦ повідомив про близьку важливу подію у житті Греко-Католицької Церкви – презентацію Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха». За словами о. Любомира, презентація стане вінцем довголітньої праці групи редакторів – вірних УГКЦ з різних країн світу.

Учасників зустрічі поінформували про підготовку до Всесвітнього дня молоді в Мадриді, що відбудеться від 16 до 21 серпня цього року, Всесвітньої зустрічі сімей в Мілані у травні-червні 2012 року та Міжнародного Євхаристійного конгресу у червні наступного року в Дубліні (Ірландія).