• Головна
  • Новини
  • Українські паломники відтепер відвідуватимуть святині Ізраїлю без віз...

Українські паломники відтепер відвідуватимуть святині Ізраїлю без віз

09.02.2011, 19:21
Українські паломники відтепер відвідуватимуть святині Ізраїлю без віз - фото 1

Сьогодні, 9 лютого, набуває чинності угода про безвізовий режим між Україною та Ізраїлем. Відтепер громадяни України, які збираються до Ізраїлю з гостьовою, туристичною метою, на лікування або у справах бізнесу, не повинні звертатися до Посольства Ізраїлю в Україні за візою.

Israel.jpgСьогодні, 9 лютого, набуває чинності угода про безвізовий режим між Україною та Ізраїлем. Відтепер громадяни України, які збираються до Ізраїлю з гостьовою, туристичною метою, на лікування або у справах бізнесу, не повинні звертатися до Посольства Ізраїлю в Україні за візою.

Це, у свою чергу, спростить умови для паломництва українських прочан на Святу Землю. Зокрема, як зауважив у коментарі для «Православія в Україні» директор Паломницького Центру при Відділі зовнішніх церковних зв’язків УПЦ Володимир Теліженко, зекономить час і гроші, адже тепер не треба враховувати термін оформлення візи, а достатньо звернутися в Посольство за 3-5 днів до виїзду.

«Проте, як сказав у коментарі для «Православія в Україні» директор Паломницького Центру при Відділі зовнішніх церковних зв’язків УПЦ Володимир Теліженко, - загальний підхід до безпеки, який проводиться державою Ізраїль багато років поспіль, ніхто скасовувати не збирається. Тобто на кордоні, як і раніше, будуть перевірятися паспорти та інші документи. І ті, хто будуть викликати якісь підозри у спецслужб Ізраїлю, в країну потрапити, безперечно, не зможуть».

Щодо терміну перебування громадянина України в Ізраїлі, то візит може тривати не більше 90 днів.