• Головна
  • Новини
  • Міністр культури України заступився за українську бібліотеку в Москві...

Міністр культури України заступився за українську бібліотеку в Москві

30.12.2010, 10:43
Міністр культури України заступився за українську бібліотеку в Москві - фото 1
Міністр культури України Михайло Кулиняк звернувся до Міністра культури Російської Федерації Олександра Авдєєва у зв'язку з ситуацією, що склалася навколо єдиної в Росії Бібліотеки української літератури.

Міністр культури України Михайло Кулиняк звернувся до Міністра культури Російської Федерації Олександра Авдєєва у зв'язку з ситуацією, що склалася навколо єдиної в Росії Бібліотеки української літератури. Він зазначив, що його відомство не може залишатися байдужим до закриття і обшуків в Бібліотеці української літератури в Москві.

Kulynyak.jpgЯк повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ, міністр культури України назвав такі дії неприпустимими, оскільки вони підривають і погіршують відносини між Україною і Російською Федерацією.

Нагадаємо, Відділ боротьби з екстремізмом МВС Росії 23 грудня вилучив з Бібліотеки української літератури в Москві понад 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. Це зокрема книги про Митрополита Андрея Шептицького, про ОУН-УПА, а також примірники газет «Нація і держава», «Шлях перемоги», «Українське слово».