• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі УПЦ урочисто освятили в Криму "андріївські військово-морські прапори...

Священнослужителі УПЦ урочисто освятили в Криму "андріївські військово-морські прапори

16.12.2010, 11:26
Священнослужителі УПЦ урочисто освятили в Криму "андріївські військово-морські прапори - фото 1

У Севастополі у Володимирському соборі-усипальні адміралів благочинний Севастопольського округу Кримської єпархії УПЦ (МП) протоєрей Сергій Халюта у співслужінні духовенства 13 грудня відслужив молебень з чином освячення прапорів кораблів і допоміжних суден Чорноморського флоту Російської Федерації.

prapor1.jpgУ Севастополі у Володимирському соборі-усипальні адміралів благочинний Севастопольського округу Кримської єпархії УПЦ (МП) протоєрей Сергій Халюта у співслужінні духовенства 13 грудня відслужив молебень з чином освячення прапорів кораблів і допоміжних суден Чорноморського флоту Російської Федерації, повідомляє «Релігія в Україні».

За богослужінням молилися начальник штабу ЧФ РФ віце-адмірал Олександр Троян, члени Військової ради флоту, командири кораблів та капітани суден, моряки-чорноморці, численні гості.

prapor2.jpgПісля закінчення богослужіння, в урочистій обстановці протоєрей Сергій Халюта освятив андріївські військово-морські прапори, прапори судів допоміжного флоту і вручив їх командирам кораблів.

У зверненні до російських воїнів він зазначив, що «під цими стягами робили великі подвиги моряки Чорноморського флоту, громили ворога і жертвували собою заради Батьківщини. Зберігайте їх як найбільшу святиню і продовжуйте славну історію російського флоту на Чорному морі».