• Головна
  • Новини
  • Патріарх Московський консультував США щодо питання Україна-НАТО...

Патріарх Московський консультував США щодо питання Україна-НАТО

03.12.2010, 11:43
Патріарх Московський консультував США щодо питання Україна-НАТО - фото 1
Питання відносин України і НАТО американські посли обговорювали з Предстоятелем РПЦ Патріархом Кирилом та російським письменником Олександром Солженіциним.

Кирил ГундяєвПитання відносин України і НАТО американські посли обговорювали з Предстоятелем РПЦ Патріархом Кирилом та російським письменником Олександром Солженіциним. Так, посол США в Росії Уільям Бернс торкався цього питання в квітні 2008 року під час своїх зустрічей, про що свідчать документи, оприлюднені на сайті Wikileaks, що публікує таємні документи Пентагону та Держдепартаменту США.

"Солженіцин був критичним щодо планів наближення України до НАТО, однак він не розвинув тему", — йдеться в документі. Натомість у цьому ж документі, як інформує «Українська правда» з посиланням на Wikileaks, Патріарх Кирил був жорсткішим, ніж Солженіцин, торкаючись теми розширення НАТО.

"Україна "не готова", і членство в НАТО може спричинити розкол серед громадян України та створити нестабільність у Східній Європі,», — наголосив Патріарх Московський.