• Головна
  • Новини
  • Єрархи Східних Католицьких Церков Європи зібралися на чергову щорічну зустріч, аби поглибити єпископське сопричастя...

Єрархи Східних Католицьких Церков Європи зібралися на чергову щорічну зустріч, аби поглибити єпископське сопричастя

05.11.2010, 12:42
В столиці Болгарії 4 листопада розпочалася ХІІІ зустріч єрархів Східних Католицьких Церков Європи, яка співпала з відзначенням 150-ї річниці унії з Римом Болгарської Греко-Католицької Церкви.

В столиці Болгарії, місті Софії, 4 листопада розпочалася ХІІІ зустріч єрархів Східних Католицьких Церков Європи, яка співпала з відзначенням 150-ї річниці унії з Римом Болгарської Греко-Католицької Церкви. Представники 13-ти східних Церков свого права обговорять тему «Критерії церковності Східних Церков сьогодні». В рамках обговорень йтиметься і про душпастирські структури для мігрантів східного обряду.

«Зустріч в Софії, насамперед, має на меті поглибити єпископське сопричастя та поширювати у Європі знайомство з багатством різних східних традицій європейського католицтва», — зазначив владика Крісто Пройков, Апостольський екзарх для болгарських греко-католиків, який також очолює Болгарську Єпископську Конференцію, що об’єднує усіх католицьких єрархів країни. Він також розповів про приготування до святкування ювілею очолюваної ним Церкви, яке тривало три роки: два перших були присвяченні історії, а третій – майбутньому болгарських греко-католиків. Про це інформує радіо "Ватикан". 

У зустрічі зокрема беруть участь греко-католицькі єпископи з України та єпископи УГКЦ з Європи, єрархи інших греко-католицьких Церков континенту та маронітський архиєпископ Кіпру. Ватикан представляють кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації Східних Церков та її Секретар архиєпископ Василь Цирил, ТІ, архиєпископ Антоніо Вельйо, Президент Папської Ради в справах мігрантів та подорожуючих. У зустрічі також бере участь кардинал Петер Ердьо, Архиєпископ Будапешту-Ештергому, який очолює Раду Єпископських Конференцій Європи.