• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ та депутат Європарламенту обговорили перспективи України щодо вступу в ЄС...

Глава УГКЦ та депутат Європарламенту обговорили перспективи України щодо вступу в ЄС

03.11.2010, 09:21
Глава УГКЦ та депутат Європарламенту обговорили перспективи України щодо вступу в ЄС - фото 1

2 листопада відбулася зустріч Глави УГКЦ Патріарха Любомира із Павелом Ковалем, депутатом Європарламенту і співголовою Комісії від Європейського парламенту по нагляду за виборами в Україні. В ході зустрічі сторони обговорили питання інтеграції України до Європейського Союзу.

Huzar_.jpg2 листопада відбулася зустріч Глави УГКЦ Патріарха Любомира із Павелом Ковалем, депутатом Європарламенту і співголовою Комісії від Європейського парламенту по нагляду за виборами в Україні. В ході зустрічі сторони обговорили питання інтеграції України до Європейського Союзу.

На запитання гостя, як Патріарх Любомир оцінює вступ України до Євросоюзу, прозвучала відповідь: «Україна була і завжди буде частиною Європи. Щодо Європейського Союзу? Це інституція більше економічна, аніж культурна. Тому ми у першу чергу зацікавлені бачити Європу, яка є багата духовно і культурно. Багато того, що приходить до нас із Заходу не є найкраще. Ми хочемо бачити Європу духовно багату і з такою Європою ми хочемо співпрацювати».

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, під час розмови Глава УГКЦ відзначив сміливість, якою відзначався Президент Польщі Лех Качинський, який «єдиний на всю Європу старався захищати християнські цінності в ЄС. Натомість такі сильні держави Європи як Франція, Німеччина та Італія не мають цієї сміливості і тому Європа втратила багато позицій через брак таких сміливих людей».