• Головна
  • Новини
  • Українські студенти перевершили сподівання архиєпископа Джанфранко Равазі...

Українські студенти перевершили сподівання архиєпископа Джанфранко Равазі

29.05.2010, 10:28
Українські студенти перевершили сподівання архиєпископа Джанфранко Равазі - фото 1
Семінар відомого ватиканського богослова у режимі телемосту відбувався 27 травня в Університеті банківської справи Національного банку України у Києві.

Ravazy.jpgКИЇВ – «Я не сподівався зустрітися в Україні зі стількома думаючими молодими людьми, з якими можна діалогізувати». Таку думку висловив Глава Папської Ради у справах культури монсеньйор Джанфранко Равазі по закінченні відео-конференції зі студентами Києва, Харкова, Львова і Черкас. Семінар відомого ватиканського богослова у режимі телемосту відбувався 27 травня в Університеті банківської справи Національного банку України у Києві.

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, протягом відкритого семінару про Святе Письмо і мораль Глава Папської Ради у справах культури виклав студентським авдиторіям своє бачення чотирьох принципів, які мали б керувати життям християнського суспільства. Це, на думку знаного ерудита і богослова, – індивідуалізм, субсидіарність, солідарність і бажання змінити світ. Виклад владики Джанфранко був проілюстрований прикладами зі Святого Письма, а також звертаннями до спадщини видатних мислителів, письменників і політичних діячів, котрі належать не лише християнській культурі.

 Відповідаючи на запитання із харківської авдиторії, як вплине на розвиток християнства популяризація язичницьких традицій, Глава Папської Ради у справах культури сказав: «Байдужість – це сучасне поганство. Що характерно для сьогоднішнього часу – це аморальність, байдужість до того, що є добре і зле. Байдужість – це та «пилюка», яка забруднює наше повітря».

Протягом кількагодинного спілкування в форматі телемосту українські студенти також цікавилися ставленням Глави Папської Ради у справах культури до міжрелігійного діалогу і значення минулого у розвитку людства, запитували про те, як поєднуються між собою Божественне походження людини  і теорія еволюції Дарвіна, що залишилося в людині зовсім невідомого з філософської точки зору.

Як зазначила організатор заходу, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ сестра Луїза (Цюпа), «студенти і Києва, і Черкас, і Львова, і Харкова ставили глибокі, змістовні питання, які усіх нас турбують. Аби звернути увагу на духовність, культуру, у наших навчальних закладах мусить бути більший доступ до Біблії».

«Студенти вже просять другої такої зустрічі. Вони були просто захоплені рівнем культури, знань і у той же час доступністю, з якою промовляв до них Архиєпископ Джанфранко Равазі», – повідомила сестра Луїза.