• Головна
  • Новини
  • Співчуття Польському військовому ординаріату висловив Відділ Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур...

Співчуття Польському військовому ординаріату висловив Відділ Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур

13.04.2010, 10:52
Співчуття Польському військовому ординаріату висловив Відділ Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур - фото 1
Відділ Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України висловив слова співчуття Польському військовому ординаріату з приводу авіакатастрофи під Смоленськом.

Траур.jpgКИЇВ — Представники Відділу Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України висловили слова співчуття Польському військовому ординаріату з приводу трагічної загибелі в авіакатастрофі під Смоленськом Президента Польщі Леха Качинського, його дружини Марії Качинської та усієї делегації, серед якої був і архиєпископ Війська Польського Тадеуш Плоцький.

«Вже довший час ми співпрацюємо із Військовим ординаріатом Польщі і за час співпраці ми стали близькими приятелями. З великим сумом та болем ми сприйняли цю трагічну вістку», — йдеться у листі-співчутті владики Михаїла (Колтуна), керівника Відділу Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Єпископ, як повідомляє Департамент інформації УГКЦ,  наголосив, що вірні та духовенство УГКЦ в молитовний спосіб єднаються з поляками в їх горі та просять Господа, щоб «прийняв душі усопших, а люди, які втратили рідних, по-християнськи пережили цю трагедію».

У результаті падіння літака Ту-154 під Смоленськом, внаслідок якого загинуло 97 осіб, Польща втратила все військове командування країни: в катастрофі загинув голова Генштабу країни Франтішек Гонгора; головнокомандувач сухопутних військ Польщі Тадуш Бук, головнокомандувач військово-морського флоту Анджей Карвета, командувач військами спецпризначення Влодзімеж Потасіньскій, голова оперативного командування польської армії Броніслав Квятковський, а також командувач військово-повітряних сил Анджей Бласік.