• Головна
  • Новини
  • У Львівських храмах відбулися поминальні богослужіння за жертви авіакатастрофи під Смоленськом...

У Львівських храмах відбулися поминальні богослужіння за жертви авіакатастрофи під Смоленськом

12.04.2010, 12:28
У Львівських храмах відбулися поминальні богослужіння за жертви авіакатастрофи під Смоленськом - фото 1
Греко-католики Львова сумують разом з польськими співбратами

pol_1.jpgЛЬВІВ – На прохання Генерального консула РП у Львові Гжегожа Опалінського 11 квітня Митрополит Мечислав Мокшицький відправив у львівській римо-католицькій катедрі поминальну Службу Божу за трагічно загиблих: президента Польші Лєха Качинського, його дружину та всіх жертв авіакатастрофи в Смоленську, серед яких і представники духовенства.

pol_6.jpgЗа повідомленням офіційного сайту Львівської Архидієцезії РКЦ, розділити смуток та єднатися в молитві до храму прийшла делегація Українського Католицького Університету на чолі з ректором о. Борисом Ґудзяком, голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть, голова обласної Ради Мирослав Сеник, міський голова Львова Андрій Садовий, представники української інтелігенції.

11 квітня у храмах Львівської архиєпархії УГКЦ відбулися молитви за загиблих в авіакатастрофі. Архиєпископ Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) закликав духовенство та вірних архиєпархії змовити молитви Отче Наш і Богородице діво за душі трагічно загиблих під Смоленськом.

Львів’яни на знак співчуття польському народу приносять до Генерального консульства Республіки Польщі у Львові квіти і свічки. Небайдужі до цієї трагедії висловлюють співчуття у жалобній книзі, яка виставлена у Генконсульстві.

(Світлини ЗІКу)